Türk girişimciler tarafından kurulan intenseye, Seri B turda 64 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği alanında lider intenseye'a 64 milyon dolarlık rekor yatırım aldı. 25 ülkede 36 milyon güvensiz durum & davranışın intenseye teknolojisiyle tespit edildiği 2023 yılında, endüstri devleri ve Fortune 500 firmaları, iş sağlığı ve güvenliği operasyonlarında intenseye’a güvendi.

Yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği çözümlerinde lider olan intenseye, mevcut yatırımcılar Insight Partners, Point Nine ve Air Street Capital‘ın katılımı ve yeni yatırımcı Lightspeed Venture Partners’ın liderliğindeki Seri B turunda 64 milyon dolarlık yatırım aldı.

Sercan Esen ve Serhat Çillidağ tarafından kurulan Intenseye, dünyanın en büyük şirketlerinin iş yeri kazalarını ve ölümlerini azaltmak için; kendi çalışmalarının sonucunda sıfırdan üreterek güvendiği, yapay zeka destekli bir çalışan sağlığı ve güvenliği (EHS) yazılım platformudur.

İş sağlığı ve güvenliği teknolojileri alanında şimdiye kadar düzenlenen yatırım turları arasından en büyük tutar olan bu yatırım, intenseye için başarılarla dolu bir yılın ardından geldi. 2023 intenseye için on milyonlarca iş şağlığı ve güvenliği riskinin proaktif bir şekilde tespit edildiği, altı kıtada global çapta büyümenin gerçekleştiği bir yıl oldu.

Büyük ölçekli işletmelerin kullanımına uygun, bilgisayar görüşü temelli yapay zeka platformu, manuel denetimlerle gözden kaçan güvensiz durum ve davranışlara dair öncü göstergeler sunarak, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) risklerini 7/24 görünür kılıyor. Bu sayede işletmeler, herhangi bir iş kazası gerçekleşmeden önce, potansiyel İSG riskleri hakkında önemli veriler elde etmiş oluyor. Yalnızca 2023 yılında 36 milyondan fazla risk tespit eden platform, iş sağlığı ve güvenliği ekiplerinin verimliliğini artırmak, uyumluluğu kolaylaştırmak ve iş sağlığı & güvenliği risklerini, çalışan mahremiyetini koruyarak en aza indirmek için özel olarak tasarlanmıştır.

Bu son yatırım turuyla intenseye, müşterilerin mevcut altyapısında daha da fazla değer elde etmek için teknoloji ekosistemini genişletecek, daha fazla İSG riskini tespit edebilmek için büyük dil modelleri (LLM’ler) geliştirecek ve çalışan mahremiyeti konusunda, Gen AI video anonimleştirme tekniği gibi yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya devam edecek. Bu gelişmeler, intenseye’ın etik yapay zeka pratiklerine, çalışan mahremiyetine ve çalışanların psikolojik güvenliğini artırmaya yönelik taahhütlerini yeniden teyit eder nitelikte.

intenseye CEO’su Sercan Esen verdiği demeçte;

“İş sağlığı ve güvenliği risklerinin kapsamı, ölçeği ve maliyetleri hızla artıyor, bu durum, en yüksek doğruluk oranıyla çalışan, gizlilik ve büyük ölçekli işletmelere uygunluğu kanıtlanmış yapay zeka destekli İSG çözümlerine duyulan kritik ihtiyacın altını çiziyor. intenseye sadece ‘olursa iyi olur’ denilebilecek bir çözüm sunmuyor. İSG liderlerini saha çalışanlarını daha etkili ve verimli bir şekilde korumaları için daha güçlü kılmaktan, iş sağlığı ve güvenliği kültüründeki gecikmiş bir dönüşümün ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz. Alanında lider firmaların ve Fortune 500 şirketlerinin tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği operasyonlarını dönüştürmek için intenseye’a güvendiğini bilmek gerçekten onur verici.”

İş sağlığı ve güvenliği alanında acil bir dönüşüme ihtiyaç var

Uluslararası Çalışma Örgütü, dünya genelinde yaklaşık 3 milyon insanın her yıl iş kazaları ve hastalıklarından yaşamını yitirdiğini; ve her yıl yaklaşık 400 milyon insanın iş yerlerinde ölümcül olmayan yaralanmalar yaşadığını belirtiyor. Amerikan Endüstriyel Hijyen Derneği’nin bir çalışması, dünya genelinde iş sağlığı ve güvenliği risklerinin doğrudan ve dolaylı maliyetinin tahminen yılda yaklaşık 3 trilyon dolar olduğunu; Amerika Birleşik Devletleri’nde, üretimde gerçekleşen kazalara bağlı zaman kesintilerinin 50 milyar dolar olarak tahmin edildiğini doğruluyor.

intenseye, ürünlerine standart olarak son derece gelişmiş ve tamamen geri döndürülemez veri gizliliği önlemlerinden oluşan eksiksiz bir paket yerleştiren, yapay zeka destekli tek İSG çözüm sağlayıcısıdır. Diğer İSG çözümlerinin aksine, intenseye’ın teknolojisi biyometrik tüm verileri yakalanan tüm videolardan çıkararak çalışanın anonimliğini garanti eder.

2023 — intenseye için eşsiz bir yıl

intenseye’ın son büyüme hamleleri endüstrideki benzersiz konumunu pekiştiriyor. Seri B yatırım turunda elde edilen başarı, yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği teknolojilerine şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırımı temsil ediyor. Şirketin toplam finansmanını 90 milyon doların üzerine çıkaran bu yatırım, intenseye’ın alanında en iyi finanse edilen şirket statüsünü sağlamlaştırıyor.

Şirket özellikle 2023 yılında global varlığını %125 oranında artırdı. Lider sigorta şirketleri, önde gelen bulut ve İSG teknoloji sağlayıcıları ve tanınmış yazılım ve donanım sağlayıcılarıyla endüstride ilk kez ortaklıklar kuran intenseye, dünya çapında dijital dönüşümün vazgeçilmez bir bileşeni konumuna geldi. intenseye, dünya çapında binlerce tesiste, 25’ten fazla ülkede 30’dan fazla endüstride 100.000’den fazla çalışanı koruyarak büyüme hızında çok büyük bir ivme yakaladı.

Tüm bunlara ek olarak intenseye, 2023 yılında New York merkezli go-to-market (pazara giriş) ekibini önemli işe alımlarla güçlendirdi. İntenseye liderlik ekibine; satıştan sorumlu başkan yardımcısı olarak Matt Marshall, iş ortaklıklarını kurmak ve yönetmek üzere Sean Snyder, finans müdürü olarak Steve Iannucci ve pazarlama ekibine liderlik etmek üzere Chelsea Haynes dahil oldu.

intenseye, bilgisayar görüşü temelli bir yapay zeka İSG platformudur. Tesislerdeki mevcut kameralara bağlanarak İSG liderlerinin görünmeyen riskleri görmelerini ve iş yerlerini 7/24 analiz etmelerini sağlar ve İSG ekiplerinin gerçek zamanlı öncü İSG göstergeleriyle proaktif bir şekilde hayat kurtarmalarına destek olur. intenseye, yüksek doğruluk oranıyla çalışan 50’den fazla yapay zeka İSG modeliyle riskleri belirler ve analiz eder, dünya genelinde 25’den fazla ülkede önde gelen endüstri grupları ve Fortune 500 şirketleri için 100.000’den fazla çalışanın korunmasına yardımcı olur.

Güncel İçerikler