İş sağlığı ve güvenliğine odaklanan yerli girişim Intenseye, 25 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Bu yılın Şubat ayında 4 milyon dolarlık tohum yatırım alan Intenseye, yeni turda 25 milyon dolarlık Seri A yatırım aldığını duyurdu. Bu tura; Insight Partners, Tractable.ai CEO'su Alex Dalyac, Point Nine ve Air Street Capital katıldı.

Çalışmalarını özellikle ABD merkezli olarak sürdüren, iş sağlığı ve güvenliğine yapay zeka odaklı çözümler getiren yerli girişim Intenseye, 25 milyon dolarlık Seri A yatırımını duyurdu. Bu yılın şubat ayında ise 4 milyon dolarlık tohum yatırım almıştı.

Bu yatırım turu; New York merkezli küresel risk sermayesi ve özel sermaye şirketi Insight Partners liderliğindeki bu yatırım turu; Tractable.ai CEO’su Alex Dalyac ve mevcut yatırımcılardan Point Nine ve Air Street Capital‘in katılımıyla gerçekleşti.

Sercan Esen ve Serhat Çillidağ tarafından kurulan Intenseye, dünyanın en büyük şirketlerinin iş yeri kazalarını ve ölümlerini azaltmak için; kendi çalışmalarının sonucunda sıfırdan üreterek güvendiği, yapay zeka destekli bir çalışan sağlığı ve güvenliği (EHS) yazılım platformudur.

Intenseye, tesislerden gelen mevcut kamera video yayınlarına 7 gün 24 saat entegre olarak, bu alanlarda ortaya çıkan sağlık ve güvenlik ihlallerini gerçek zamanlı ve anonim olarak belirleyip durumu merkeze anlık bildirir, ve sonucunda hızlı iyileştirme ve daha güvenli çalışma ortamları sağlamak için çalışır.

Aldıkları bu yatırım ile Intenseye; Pazardaki büyüme stratejisini daha da genişletecek ve mevcut uluslararası üreticilerden oluşan müşteri tabanını geliştirecek. Yatırım sırasında, Intenseye’ın ürünü şu anda dünya çapında 40’tan fazla şehirde, önde gelen küresel sanayi grupları ve ABD, Avrupa ve Asya’daki Fortune 500 şirketleri tarafından kullanılıyor.

Intenseye’ın yazılımı, güvenli olmayan hareketler ve ‘ramak kalalar’ gibi iş yeri güvenliği olaylarını, çalışanın anonimliğinden ve mahremiyetinden ödün vermeden gerçek zamanlı olarak yakalayıp, bildiriyor. Sistem, müşteri tesislerindeki mevcut kameralara entegre edilerek uzaktan devreye alınabiliyor. Intenseye, bilgisayarlı görü modellerinden ve milyonlarca saatlik gerçek dünya müşteri verilerinden yararlanıyor.

35’in üzerinde güvenli olmayan eylem türünü hızlı bir şekilde belirlemek için canlı video akışlarını da işleyebiliyor. Ardından, olaylar meydana gelirse, EHS uzmanları, verimli ve etkili bir yanıt sağlamak için platform aracılığıyla, e-posta veya SMS mesajlarıyla gerçek zamanlı uyarılar alıyor. Fiziksel ortamlar değiştikçe ve yeni riskler ortaya çıktıkça, Intenseye’ın yapay zeka destekli sistemi, uyum sağlamayı ve çalışanları güvende tutmayı öğrenir.

Intenseye dünyada hangi bölgelerde kullanılıyor?

Intenseye kurucu ortağı ve CEO’su Sercan Esen: “Çalışma İstatistikleri Bürosu, 2019’da her 99 dakikada bir çalışanın işle ilgili bir yaralanmadan öldüğünü bildiriyor. Intenseye’daki görevimiz, işyerindeki ölüm ve yaralanma oranlarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olacak bir çözüm sunmaktır. Aslında sıfıra indirmek istiyoruz. İşyerinde çalışanların güvenliği konusunda farkındalık yaratmaya devam etmek, herkes için daha güvenli bir çalışma ortamı yaratmak ve daha önce görülemeyenlerin gözü olmak istiyoruz.” dedi.

Insight Partners Genel Müdürü Teddie Wardi şöyle diyor: “Insight’ta, fiziksel, gerçek dünyadaki sonuçları iyileştirmek için veri ve yapay zekanın gücünden yararlanan yenilikçi, veri odaklı yazılım şirketlerine yatırım yapma konusunda güçlü bir geçmişe sahibiz. Sercan ve Intenseye ekibinin yaptığı da tam olarak bu. Şirketin ScaleUp yolculuğunda bir rol oynamaktan heyecan duyuyoruz ve bu genç, etkileyici şirket için daha fazla heyecanlı olamazdık.” dedi.

Intenseye CTO’su Serhat Çillidağ şunları söyledi: “Platformumuz, müşterilerimizin en yüksek beklentilerini karşılamak için sürekli gelişiyor. Intenseye, modern bilgisayarlı görü araştırmalarından en iyiyi, EHS ekiplerinin iş güçlerini güvende tutmak için güvendiği, sezgisel bir uçtan uca iş akışı çözümüne dönüştürür.” dedi.

Güncel İçerikler