Yapay zeka tabanlı iş sağlığı ve güvenliği platformu Intenseye, 4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Yapay zekâ tabanlı çalışan sağlığı ve güvenliği (ISG) şirketi Intenseye, Point Nine ve Air Street Capital ortaklığında gerçekleşen tohum yatırım turunu 4 milyon dolar yatırım alarak kapattığını duyurdu.

Zehan Wang (Magic Pony, Twitter), Zane Lackey (Signal Sciences, Fastly) ve Cem Kent (Even Financial) gibi başarılı girişimciler melek yatırımcı olarak tura katıldı.

Kurucu ortaklar Sercan Esen (CEO) ve Serhat Çillidağ (CTO) liderliğindeki Intenseye’ın yazılım platformu, iş kazalarının insanî ve ekonomik maliyetlerini büyük ölçüde azaltmalarına yardımcı oluyor. Bugün, her 7 saniyede bir iş yerinde bir işçi yaralanıyor ve bu da sektöre yılda 250 milyar dolara mal oluyor.

Müşteriler, Intenseye yazılımını tesislerdeki mevcut kameralardan alınan gerçek zamanlı video akışlarına entegre ediyor. Intenseye’ın bilgisayarla görü modelleri, çalışanların gizliliğini koruyacak şekilde 30’dan fazla yaygın tehlike türünü tespit etmek için buluttan veya şirket içinden gelen milyonlarca saatlik gerçek video görüntüleri üzerine eğitildi. ISG ekipleri aynı zamanda basit bir “sürükle-bırak” kullanıcı arayüzü kullanarak bu dedektörleri daha da özelleştirebiliyor. ISG ihlali meydana geldiğinde sorunların hızla çözülmesine yardımcı olmak için platform, EHS uzmanlarına e-posta veya SMS yoluyla gerçek zamanlı uyarılar iletiyor.

Intenseye platformu, tesis katında izleme ve uyarı vermenin ötesine de geçiyor. ISG ekipleri, iş güvenliğini operasyonel anlamda mükemmelleştirmek için tüm iş sağlığı ve güvenliği kontrollerinin bir arada sağlanabildiği Intenseye platformuna güveniyor. Bu tesisler ve konumlar genelinde ISG uyum oranlarını kullanarak performans kıyaslamaları oluşturmak, iyileştirme alanlarını belirlemek, sorunlu alanları teşhis etmek, daha güvenli iş yerleri yaratmak için kök neden analizi ve çözüm testi yapmak anlamına geliyor.

Air Street Capital General Partner yönecisi Nathan Benaich: “Çalışanların sağlığı ve güvenliği, dünyanın önde gelen sanayi kuruluşları için tartışılmaz bir gereklilik. Tesislerin büyük ve karmaşık ortamlarının meşgul insanlarla ve ağır makinelerle dolu olması nedeniyle, ISG uzmanları çalışanların günlük güvenliğini sağlamada büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Intenseye’ın yapay zekâ destekli ISG platformu, ekiplerin çalışanları 7/24 güvende tutma amacıyla güvenebileceği tek ölçeklenebilir çözümü sunmak için gerçek zamanlı video akışlarından, sağlam bilgisayar görüntü sistemlerinden ve özel olarak tasarlanmış iş akışlarından yararlanıyor.”

Point Nine Capital Partner’dam Ricardo Sequerra Amram: “Tüm dünyada iş yeri yaralanmalarının insani ve ekonomik maliyeti her yıl 250 milyar dolar. Intenseye’ın bilgisayarla görü teknolojisi ve yazılım platformu, dünyanın dört bir yanındaki ISG ekiplerini işlerini daha iyi yapma ve nihayetinde kazaları önleme ve hayat kurtarma konusunda güçlendiriyor. Sercan ve Serhat’ı dünya çapında sanayi işçileri için güvenli iş yerleri sağlama hedefleri konusunda desteklemekten heyecan duyuyoruz.”

Güncel İçerikler