Alphabet’in drone hizmeti Wing, 200 bin teslimata ulaştı

Drone ile teslimat hizmeti sunan Wing, 200.000 teslimata ulaştığını duyurdu.

Alphabet’in drone hizmeti Wing, 200.000 ticari teslimata ulaştığını duyurdu. Firma test sayılarını hariç tuttuğunu belirtti. Şirket 100.000 teslimata 7 ay kadar önce ulaşmıştı. Test ve ticari dağıtım için birincil pazar olan Avustralya, bu yılın ilk iki ayında bu teslimatların 30.000 kadarına ev sahipliği yaptı.

Daha da ayrıntılı olarak bakıldığında, Wing bir günde 1.000’den fazla teslimat yapıyor. Bu sayı her 25 saniyede bir teslimat olduğunu gösteriyor. Şirketin 200.000 teslimata ulaşması, Avustralya’nın önde gelen süpermarket zincirlerinden biri olan Coles ile ticari bir ortaklık duyurmasından sonra gerçekleşti. Anlaşma, Wing’in Avustralya’nın başkenti Canberra’da gıda maddelerinden sağlık ürünlerine kadar 250 civarı farklı ürün teslim ettiğini gösteriyor.

Teslimat hizmetine yapılan diğer eklemeler arasında Roll’d’dan KFC ve Vietnam yemekleri ile Friendly Grocer‘dan hızlı COVID-19 testleri ve St. John Ambulance QLD‘den ilk yardım malzemeleri gibi ürünler yer alıyor.

Teknoloji, kırsal ve diğer ulaşılması zor yerler için kullanışlı duruyor, ancak Wing sürecin şehir hayatı için de vazgeçilmez olacağını düşünüyor.

Google bir blog gönderisinde, “Drone teslimatını günlük hayata entegre etmek yalnızca ek bir kolaylık değil” diyor. “Wing, insanlara yoğun yaşamlarında daha fazla zaman verirken işletmeler için satışları artırırken, trafik sıkışıklığını, kazaları ve sera gazı emisyonlarını azaltma sözünü veriyor. O geleceğe bir göz atmak istiyorsanız, Avustralya’ya bakmanız yeterli.”

Peki Wing nasıl çalışıyor?

Bir müşteri Wing mobil uygulaması aracılığıyla bir sipariş verdiğinde, drone paketi teslimat tesisinden almak için 45 metre yüksekliğe havalanıyor ve teslimatını yaparken bu seviyede seyrediyor. Tesisten paketi aldıktan sonra birkaç dakika içerisinde teslim noktasına gidiyor ve kullanıcının telefonuna drone’un geldiğine dair bildirim geliyor. Ardından Wing 7 metreye kadar alçalıyor ve iplerle paketi müşterinin alabileceği seviyeye indiriyor, teslimat bu şekilde tamamlanıyor. Tüm bu sürecin otonom olarak gerçekleştiğini de belirtmekte fayda var.

 

Güncel İçerikler