YouTube CEO’su Susan Wojcicki istifa etti

Video akış platformu YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki istifa ettiğini açıkladı. Wojcicki, Alphabet'e yaklaşık 25 yıl önce katıldı.

Video akış platformu YouTube‘un CEO’su Susan Wojcicki istifa ettiğini açıkladı. Wojcicki, Alphabet‘e yaklaşık 25 yıl önce katıldı.

Bu haberle beraber Wojcicki, “Aileme, sağlığıma ve tutkulu olduğum kişisel projelerime odaklanan yeni bir sayfa açacağım.” dedi. Şirketin eski CEO’su, gelecekte Google ve Alphabet’te yer almaya devam edecek. Bu seferki rolü danışmanlık olacak.

Susan Wojcicki, şirket kurulduğundan beri Google’ın önemli bir parçası oldu. Google’ın ilk günlerinde şirketin genel merkezi Wojcicki’nin garajında ​​bulunuyordu. Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in onun yakın arkadaşları olduğu biliniyor. Şirketin ilk çalışanlarından biri olduktan sonra, pozisyonu yukarıya doğru tırmandı ve YouTube’un Google tarafından satın alınmasından sonra sorumlu oldu ve video platformunu dünyanın en büyük içerik paylaşım uygulamalarından biri haline getirdi.

Susan Wojcicki’nin yerini YouTube’un Baş Ürün Sorumlusu olan Neal Mohan alacak. Mohan, CEO yerine Kıdemli Başkan Yardımcısı ve YouTube Başkanı olacak. YouTube TV, YouTube Music, Premium ve Shorts’un lansmanında Mohan önemli rollerde yer aldı. Bununla beraber platformun güvenlik ekibine de liderlik etti.

Wojcicki’nin görev süresi boyunca YouTube, Google ve Alphabet’in giderek daha önemli bir parçası haline geldi. Yalnızca platformun reklam geliri, şirketin geçen çeyrekteki toplam gelirinin yüzde 10’undan fazlasını oluşturdu.

Şirketin eski CEO’su, YouTube’dan hemen ayrılmayacak. “Kısa vadede Neal’ı desteklemeyi ve bazı YouTube ekipleriyle çalışmaya devam etmeyi, ekip üyelerine koçluk yapmayı ve içerik üreticilerle buluşmayı içeren geçişe yardımcı olmayı planlıyorum.” dedi. Wojcicki, danışman olarak görev yapacağı için Google ve Alphabet ile ileride ilgilenmeye devam edecek. “Bu, Google’da ve Alphabet şirketleri portföyünde danışmanlık ve rehberlik sunmak için yıllar içinde edindiğim farklı deneyimleri kullanmamı sağlayacak.” dedi.

Güncel İçerikler