Google, adblock kullanan kişileri YouTube’a girdiklerinde uyarıyor

Google, YouTube'da adblock sisteminin işlevselliğini sınırlamak için bir özellik denediğini duyurdu. Yeni özellik, kullanıcıların YouTube'da reklam engelleyicileri etkinleştirmesini engelleyecek.

Google, YouTube‘da adblock sisteminin işlevselliğini sınırlamak için bir özellik denediğini duyurdu. Yeni özellik, kullanıcıların YouTube’da reklam engelleyicileri etkinleştirmesini engelleyecek.

Sızıntı uzmanı Sazk100, YouTube’da alınan ve artık platformda reklam engelleyicilere izin verilmediğinden bahseden bir ekran görüntüsünü yayınladı. Bu amaçla, reklam engelleyicileri etkinleştirilmiş YouTube kullanıcılarının YouTube’da içerik izlemesine izin verilmiyor. Ayrıca sızıntı, kullanıcıların birkaç premium teklifle birlikte reklam kaldırma özelliği sağlayan YouTube Premium’a abone olabileceğini de işaret ediyor.

Mevcut reklam engelleme programının küçük bir deney olduğuna dair ipuçlar bulunsa da bunun geniş kapsamlı sonuçları olabileceği tahmin ediliyor.Şirketin reklam engelleyicileri etkinleştiren kullanıcıların özelliği devre dışı bırakmasına yönelik küçük bir test yürüttüğü söyleniyor. Bu da reklamların platformda serbestçe yayınlanmasına izin veriyor.

Alternatif olarak kullanıcılar, platformda reklam engellemeye devam etmek istiyorlarsa  YouTube Premium’a abone olmaları gerekiyor. YouTube reklamları yıllar içinde giderek daha müdahaleci hale geldi. Bu alandan elde edilen gelirin düşüş yaşamaması için benzer çalışmalar yapılacağı da tahmin ediliyor.

Geçen yıl Google, izleyicilerin belirli reklamları atlamasını engelleyen bir test yaptı. Yapılan test, azalan reklam geliri eğilimini desteklemek için bir önlem olarak görülüyor. YouTube, kayda değer sayıda abone ve içerik üreticiyi platformuna çekmeye devam ediyor. Sosyal medya platformundan elde edilen gelir, son zamanlarda yükselen bir sarmal içinde oluyor.

Güncel İçerikler