Drone teslimat şirketi Wing, Avustralya’da 100 bin teslimat gerçekleştirdi

Avustralya'nın Logan şehrinde faaliyet gösteren drone teslimat şirketi Wing, 100.000 teslimat sayısına ulaştı.

Drone teslimat şirketi Wing, bu sabah yayımladığı bir blog yazısında, önümüzdeki hafta sonu Avustralya’da 100.000 müşteri teslimatına ulaşacağını duyurdu.

Bu haber, Avustralya’nın Brisbane metropol bölgesinde yaklaşık 300.000 nüfuslu bir şehir olan Logan‘da iki sene önce başlatılan pilot uygulamasının ikinci yıl dönümünde duyuruldu. 2019 yılında Avustralya’da meydana gelen orman yangıları ve ardından pandemi sırasında Wing’in sipariş ve teslimatlarında artış yaşandı. Logan sakinleri, Wing teslimat uçağı ile doğrudan evlerine 50.000’den fazla teslimat sipariş etti ve aldı.

Wing, yapılan açıklamada, şehir sakinlerinin her hafta binlerce drone teslimatı sipariş ederek Logan’ın, dünyanın drone teslimat başkenti olmak için güçlü bir iddiada bulunduğuna dikkat çekti. Loganlılar, yalnızca ağustos ayının ilk haftasında 4,500 teslimat sipariş etti; yani hizmet saatleri boyunca ortalama olarak bir Logan sakini neredeyse her 30 saniyede bir drone teslimatı aldı. Önümüzdeki birkaç gün içinde 100.000 müşteri teslimatını geçecek olan şirket, önemli bir gelişmeye imza atıyor.

Bir sipariş geldiğinde Wing yazılımı sistemleri, teslimatı gerçekleştirmek için en iyi aracını gönderir, ardından operasyonel ortamla ilgili verileri kullanır. Drone’lar havada yaklaşık 30 ile 45 metre arasında seyrediyor ve hedeflerine ulaştıklarında yaklaşık 7 metreye iniyor. Bir ip, drone’u yere indirir ve kancasını açar; paketi almak için hiç kimse gerekli değildir.

Wing’in yazılımı, hava ve arazideki değişiklikleri analiz etmek için her gün 15 milyon simülasyon gerçekleştirir ve analiz ederek dağıtım sistemlerinin rotasını sürekli olarak geliştirir.

Wing bünyesinden Jonathan Bass, önümüzdeki aylarda Wing’in yeni haberler duyurmaya hazırlandığını söyledi. Bass, ilerleyen zamanlarda ek pazarlara girmeye ve stratejik ortaklıklar kurmaya hazır olduklarını belirtiyor.

Güncel İçerikler