Yüzük şeklinde tasarlanmış panik butonu Wing, Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor

Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, etki ve inovasyon odaklı girişimleri desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi paylaştığımız proje ise yüzük şeklinde tasarlanmış bir panik butonu özelliği taşıyan Wing, Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor.

Wing Akıllı Güvenlik Yüzüğü, saldırıya uğrama ihtimallerine karşı tasarlanmış yüzük şeklinde bir panik butonudur. Herhangi bir tehlike anında, kullanıcılar Wing üzerinde bulunan düğmeye bastığında, Wing mobil uygulaması üzerinden kullanıcının önceden ayarlamış olduğu telefonlara SMS ve/veya bildirim göndererek yakınlarına yardım çağrısında bulunmasını sağlar.

Sinyal göndermek için yüzüğün altında bulunan butona 3 saniye boyunca basılı tutulmalıdır. Wing kullanıcısına titreşim ile yardım çağrısını ilettiğinin geri bildirimini verir.

Wing Mobil Uygulaması App Store ve Google Play‘den ücretsiz olarak indirilebilecektir. Kullanıcılar bluetooth üzerinden Wing ile mobil telefonlarını eşleyebilirler ve acil durumlarda ulaşılacak kişiler listelerini oluşturabilirler. Gelen acil durum alarmlarını cevaplayarak, alarm gönderen kullanıcıyı harita üzerinden gerçek zamanlı takip edebilirler.

Projenin amacı, sokakta yürüyen her kadının en az erkekler kadar kendini güvende hissederek yürüyebilmesi. Bu sebeple günlük hayatta birçok kıyafet ile kullanılabilecek, herhangi bir takıdan ayırt edilmesi çok zor olan özel bir tasarım seçilmiş. Bu sayede kadınlar kendi üzerilerinde farkedilmeyen bir panik butonu taşımış olacaklar.

Turkcell Arıkovanı’nda olan tüm yeni projeleri buradan takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler