50 bin TL hedefle kitlesel fonlamaya açılan akıllı radyatör vanası Evana, desteğinizi bekliyor

Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı‘nda 50.000 TL hedefle yeni fonlamaya açılan Evana, evlerin daha düzenli ısınması, doğalgaz faturasından tasarruf etme ve düzenli ısınmanın sonucunda konforlu bir hava oluşmasına katkı sağlayan bir akıllı radyatör vanasıdır.

Şimdi destekleyin »

Ne tür sorunlar yaşanıyor?

  • Isınma için kalorifer kullanan insanların %75’i kullanmadıkları zaman kaloriferi kısmayı unutuyor.
  • Termostatik vanalar sıcaklığı hassas olarak kontrol edemiyor.
  • Sıcaklık ayarı yapabilmek için vanaları sürekli kapatıp açmak gerekiyor.
  • Termostatik vanalar sağlık bakanlığı tarafından önerilen konfor sıcaklığını odalarda sağlayamıyor.
  • Oda termostatları tüm odaların sıcaklığını ayrı ayrı ayarlayamıyor.

Neden Evana?

  • Doğalgazda %45’e varan tasarruf sağlıyor.
  • Tüm odak sıcaklıklarının ayrı ayrı kontrol edilebilmesini sağlıyor.
  • Odalar için ayrı ayrı sıcaklık takvimi oluşturulmasını sağlıyor.
  • Mobil telefonunuz üzerinden cihaza bağlanıp, tüm işlemlerinizi mobil ortamda halledebiliyorsunuz.

Evana ile bütün odalarınız için ayrı ayrı sıcaklık takvimi yapabilirsiniz. Evana bu saatlerde odayı istenilen sıcaklığa getirmek için yarım saat önce çalışmaya başlar. Böylelikle her zaman konforlu oda sıcaklığına sahip olursunuz ve fazla enerji tüketiminin önüne geçersiniz.

Cihazın kurulumu nasıl yapılıyor?

Kullanımı ve kurulumu çok basit olan üzerindeki tuşlarla programlayabilir veya telefonuz ile kontrol edebilirsiniz. 2 seneye kadar pil ömrü olan Evana cihazları bakım gerektirmeden çalışmasına devam eder.

2 adımda kurulum

Kurulum için hiçbir alete ihtiyacınız yoktur. Yalnızca eski vananızın bileziğini sol tarafa doğru döndürerek vanayı yerinden çıkartın. Ardından Evana’yı aynı şekilde bileziği sağa döndürerek yerine takın.

Ürünün testleri İTÜ Makine Fakültesi Duscio Labaratuvarında EN 442 standartlarındaki test odasında gerçekleşti ve bu testler yaklaşık 2 hafta sürmüş. Test sırasında yazılım, vana hareketinin azaltılması ve sensör hassasiyeti konularında optimizasyonlar yapılmış. Testte aynı koşullar altında termostatik vanalar ile verimlilik testi yapılmış ve Evana’nın normal termostatik vanalara göre %30 daha az enerji tüketerek istenilen sıcaklığı sağladığı görülmüş. Bu verimlilik farkının en büyük nedeni termostatik vanaların odada istenilen sıcaklığı tam olarak sağlayamaması, istenilen sıcaklığın her zaman üstünde olması ve radyatörü hiçbir zaman tam olarak kapatıp vanaya su akışını engellememesi olarak tespit edilmiş.

Arıkovanı’nda fonlamada olan bu projeye siz de destekleyebilir, bir girişimin seri üretime geçmesinde önemli bir katkı sağlayabilirsiniz.

Güncel İçerikler