Waymo, San Franciso’daki çalışanlarına sürücüsüz yolculuk hizmeti sunmaya başladı

Alphabet'in birimi olan Waymo, San Francisco'daki çalışanlarına sürücüsüz sürüş hizmeti sağlamaya başladı.

Alphabet birimi Waymo geçen gün yaptığı açıklamada, San Francisco’daki çalışanlara sürücüsüz yolculuklar sunmaya başladığını belirtti. Bu atılımla beraber General Motors‘un birimi olan Cruise ile olan rekabeti hızlandırdı.

Waymo ayrıca, halka açık testlere başlamak amacıyla Phoenix şehir merkezindeki çalışanlara direksiyon başında güvenlik sürücüleriyle beraber otonom sürüşler sundu.

Şirket bir açıklamada, “Waymo’nun büyüyen kamyonculuk operasyonlarına ek olarak, birden fazla pazarda tamamen otonom olarak çalışmak, Waymo’nun operasyonlarının ve teknolojisinin ölçeklenebilirliğinin kritik bir doğrulayıcısıdır” dedi.

Otonom sürüş teknoloji öncüsü olan Waymo, 2009’da Google içinde bir proje olarak doğduktan on yıl sonra, 2020’de ilk ABD sürücüsüz taksi hizmetini başlattı. Waymo’nun hizmeti, Chrysler minivanlarını kullanarak haftada yüzlerce kişiye ücretli yolculuk sağlarken, Phoenix bölgesinin ötesine geçemedi.

Waymo, geçen Ağustos ayında, aracın tepesinde bulunan radarlarla donatılmış Jaguar elektrikli araçlarını kullanarak, San Francisco’da güvenlik sürücüleriyle birlikte sınırlı sayıda kişiye ücretsiz otonom sürüşler sunmaya başlamıştı.

Waymo’nun San Francisco’da yolculardan sürücüsüz yolculuklar için ücret almaya başlaması için California Motorlu Araçlar Departmanı’ndan (DMV) ve California Kamu Hizmetleri Komisyonu’ndan (CPUC) en az iki izin daha alması gerekiyor. Waymo bu izinler için başvuru yapıp yapmadığı konusunda yorum yapmadı.

General Motors’un Cruise birimi, halihazırda San Francisco’da çalışanlara ve halka ücretsiz olarak tamamen sürücüsüz yolculuklar veriyor. Şirket, bu yıl alabilmek ümidiyle ticari sürücüsüz hizmeti için CPUC izni almak istiyor.

Güncel İçerikler