California Kamu Hizmetleri, Cruise ve Waymo otonom araçlarının trafikte faaliyet göstermesine izin verdi

Waymo ve Cruise, hizmetlerini sunmaya başlamak için California Kamu Hizmetleri Komisyonu'ndan izinlerini aldılar.

California Kamu Hizmetleri Komisyonu (CPUC), geçen Pazartesi günü General Motors ve Alphabet Inc‘in sürücüsüz birimlerine güvenlik sürücülerinin bulunduğu otonom araçlarda yolcu hizmetine başlaması için izin verdi.

CPUC, GM birimi Cruise ve Alphabet birimi Waymo‘nun Sürücülü Dağıtım izinleri altında olduğunu, yolculardan ücret toplama yetkisine sahip olduğunu ve ortak yolculuklar sunabileceğini söyledi. Açıklamadan önce, Cruise ve Waymo’nun yolcu hizmeti vermesine, ücret tahsilatına izin verilmeksizin yalnızca test amaçlı izin verilmişti.

Pazartesi gününden itibaren, Cruise’un San Francisco’daki bazı halka açık yollarda akşam 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında saatte 30 mil (48 km) hızda “Sürücülü Dağıtım” hizmeti sağlamasına izin verilirken, Waymo’nun San Francisco ve San Mateo ilçelerinin bazı bölgelerinde 65 mil (104 km) hıza kadar hizmet sunabilmesine izin verildi. Ancak hiçbir zaman için iki şirket de yoğun sis veya şiddetli yağmur sırasında çalışamayacak.

Bu ayın başlarında, GM ve Cruise, direksiyon simidi veya fren pedalı gibi insan kontrolleri olmayan sınırlı sayıda otonom araçlarını kullanmak için yetkililere belgelerini iletti.

Waymo, Ağustos ayında bir test programı başlattıktan sonra California’da on binlerce müşterisinin beklemekte olduğunu söyledi. Şirket, “Önümüzdeki haftalarda program aracılığıyla ücretli geziler sunmaya başlayacağız” dedi.

Cruise’un Küresel Hükümet işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Prashanti Raman yaptığı bir açıklamada, duyurunun “ileriye doğru atılmış bir başka olumlu adım” olduğunu söyledi. “Misyonumuz her zaman burada, San Francisco’da sürücüsüz bir ticari yolculuk hizmeti başlatmak olmuştur ve bu, üzerine çalışmaya devam edeceğimiz şey.”

Güncel İçerikler