General Motors, araçlar için ChatGPT ile bir dijital asistan üzerinde çalışıyor

General Motors (GM), ChatGPT'yi çalıştıran aynı makine öğrenimi modellerine dayalı bir araç içi dijital asistan üzerinde çalışıyor.

General Motors (GM), ChatGPT‘yi çalıştıran aynı makine öğrenimi modellerine dayalı bir araç içi dijital asistan üzerinde çalışıyor. Yapay zeka destekli chatbot’ların hayatımızın her alanına hızlıca giriş yaptığı görülüyor. 

Otomotiv devi, geliştirilecek olan teknolojinin sürücüleri her an destekleyen dijital asistanı öngörüyor. Örneğin, asistan size arabanızın lastiği patladığında nasıl değiştireceğinizi gösterebilecek. Garaj kapısı açıcılar da dahil olmak üzere diğer cihazlarla entegrasyon ve zamanlama özellikleri de sunabilecek.

Bir GM yetkilisi, “Bu değişim, sesli komutların evrimi gibi tek bir yetenekle ilgili değil, bunun yerine müşterilerin gelecekteki araçlarının yeni teknolojiler söz konusu olduğunda genel olarak çok daha yetenekli ve taze olmasını bekleyebilecekleri anlamına geliyor.” açıklamasını yaptı. 

Semafor’a göre dijital asistan, diğer chatbot’lardan farklı çalışacak. GM’nin, ChatGPT’yi çalıştıran büyük dil modellerinin üzerine “arabaya özgü bir katman” eklemek için çalıştığı bildiriliyor. 

GM Başkan Yardımcısı Scott Miller, “ChatGPT her şeyin içinde olacak.” dedi.

Geliştirilecek teknoloji, otomobil üreticisi ve Microsoft arasındaki daha geniş bir iş birliğinin parçası oluyor. 2019 yılında iki ortak sürücüsüz araçlar üzerinde çalışmak. Microsoft, OpenAI’nin tek bulut sağlayıcısı GM’nin araç içi asistanının neredeyse kesinlikle Azure üzerinde çalışacağı anlamına gelir. GM, Semafor’a yazılım için henüz bir ismin olup olmadığını söylemedi ve olası bir çıkış tarihi paylaşmadı.

Güncel İçerikler