Danimarka merkezli fintech Pleo, 4.7 milyar dolarlık bir değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım aldı

Gider yönetimi araçları ve akıllı şirket kartları sağlayan Pleo, 4.7 milyar dolarlık bir değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım aldı.

Temmuz ayında C Serisi finansman turunda 126.5 milyon dolar yatırım alarak 1.4 milyar dolar değerlemeye ulaşan Pleo, bugün 200 milyon dolar değerindeki bir finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Son finansmanın ardından Danimarka merkezli şirketin güncel değerlemesi 4.7 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Coatue Management liderliğinde yürütülen finansman turuna, Bain Capital Ventures, Thrive Capital, Creandum, Kinnevik, Founders, Stripes ve Seedcamp dahil olmak üzere çok sayıda isim katılım gösterdi.

Yeni nesil işletme gider yönetimini oluşturma misyonuna sahip olan Pleo, KOBİ’lerin şirket kartları vermelerine ve çalışanların giderlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Covid-19 pandemisi sebebiyle şirketin iş seyahati ve eğlence gibi bazı alanlarda faaliyetleri durmuş olsa da Pleo, paranın çalışanlar tarafından nasıl yönetildiğine dair gerçek bir ihtiyaca cevap veriyor.

Pleo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Jeppe Rindom, yeni finansmanın stratejik satın alma işlemleri gerçekleştirmek, yeni ülkelere genişlemek ve ana ürününe daha fazla işlevsellik getirmek amacıyla kullanılacağını söyledi. Temmuz ayındaki finansman, Danimarkalı bir girişim ​​için şimdiye kadarki en büyük C Serisiydi. Bugün paylaşılan finansman, Temmuz ayındaki C Serisinin bir uzantısı ve bugüne kadarki toplamı 350 milyon dolar seviyesine getirdi.

4.7 milyar dolar değerlemeye ulaşan Pleo, Avrupa’daki en değerli fintech girişimler arasında yer alıyor. Hızla büyüyen girişim, Danimarka, İsveç, Almanya, İspanya, İrlanda ve Birleşik Krallık olmak üzere faaliyet gösterdiği 6 ülkede 20.000’den fazla müşteriye sahip. Ayrıca, ayda ortalama 1.000 yeni müşteri Pleo’nun hizmetinden yararlanmak istiyor. Şirket, Avusturya, Finlandiya, Hollanda, Fransa ve Portekiz ile başlayarak 14 yeni ülkeye giriş yapmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler