Danimarka merkezli fintech Pleo, 126.5 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Gider yönetimi araçları ve akıllı şirket kartları sağlayan Pleo, 126,5 milyon dolar yatırım alarak unicorn girişimler arasında yerini aldı.

126.5 milyon dolar Seri C yatırım alan Pleo, yaklaşık 1.4 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn girişimler arasında yerini aldı.

Bu yatırım, Danimarka tarihindeki en büyük C serisi yatırım olurken, Avrupa fintech girişimleri arasındaki en büyük Seri C yatırımlar arasında da yerini almayı başardı. İşletmelere basitleştirilmiş gider yönetimi araçları ve akıllı şirket kartları sağlayan Pleo, iki sene öncesinde Stripes liderliğinde 50 milyon dolar Seri B yatırım almıştı. 2018 yılında aldığı A serisi yatırımla şirket, Avrupa’daki faaliyetlerini genişleterek konumunu güçlendirmişti.

Pleo, Danimarka‘nın yanı sıra, Birleşik Krallık, İrlanda, İspanya, Almanya ve İsveç‘te de faaliyetlerini sürdürüyor.

Bain Capital Ventures ve Thrive Capital liderliğinde yürütülen 126.5 milyon dolarlık yatırım turuna Creandum, Kinnevik, Founders, Stripes ve Seedcamp de katıldı. Kariyerini finansal hizmetleri yeniden oluşturmaya ve şirketlere küresel zorlukları aşmaları konusunda yardım etmeye adayan Bain Capital ortağı Keri Gohman, Pleo’un yönetim kuruluna katılacak.

Pleo kurucu ortağı ve CEO’su Jeppe Rindom, yaptığı açıklamada yatırım turuna katılan tüm yatırımcılarla ortaklık yapmaktan heyecanlı olduklarını belirtti. Sahip oldukları ortaklıkların, Pleo’nun misyonu olan işletmelerin gider yönetimi araçlarının geliştirilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

2025’e kadar kullanıcı sayısını 1 milyon üzerine çıkarmayı hedefleyen şirketin şu anda yaklaşık 17 bin aktif müşterisi mevcut. 330 çalışana istihdam sağlayan Pleo, 126.5 milyon dolarlık yatırımla ekibini güçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket, geçtiğimiz sene birçok önemli ürün özelliğini müşterilerinin kullanıma açmıştı. Bunlardan biri olan fatura yönetim sistemi Bills platformu, fatura ödeme aşamasında çıkabilecek sorunları ortadan kaldırmaya yönelik işleyen bir sistem. Pocket uygulaması içerisindeki özellikler ise çalışanlar ve şirket arasındaki borçlu olunan parayı takip etmeyi kolaylaştırıyor. Şirket, alınan bu yatırımla bu özellikleri geliştirmenin yanı sıra yeni kategorilere açılmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler