750 milyon dolar yatırım alan Ramp’ın değerlemesi 8.1 milyar dolara ulaştı

Mart 2019'da kurulan harcama yönetimi platformu Ramp, 750 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

İşletmelerin daha az harcama yapmasına ve harcamalarını kolayca takip edebilmesine olanak tanıyan Ramp, hafta başında yaptığı açıklamada, 750 milyon dolarlık yeni finansman turunu duyurdu. Ramp tarafından aktarılan bilgiye göre finansmanın ardından şirketin değerlemesi 8,1 milyar dolara ulaştı.

Ramp, mevcut 750 milyon dolarlık yatırımın 550 milyon dolarını borç finansmanı olarak aldı. 200 milyon dolarlık finansman turu ise, Founders Fund liderliğinde ve D1 Capital Partners, Thrive Capital, Redpoint Ventures, Coatue Management, Iconiq, Altimeter, Stripe, Lux Capital, Vista Public Strategies, Spark Capital, ve Definition Capital katılımıyla gerçekleşti.

Mart 2019’da Eric GlymanGene Lee ve Karim Atiyeh tarafından New York’ta kurulan Ramp, kuruluşundan bu yana 1 milyar doların üzerinde finansman sağladı. Ramp müşterileri, harcamalarını tamamen otomatikleştirmek, seyahat yönetimi, fatura ödemeleri ve daha birçok finansal operasyonları için Ramp’ı kullanıyor. Ramp, hızlı büyüyen girişimlerden milyar dolarlık kurumsal şirketlere kadar çok çeşitli müşteri tabanının harcamalarını yönetmelerine olanak tanıyor. Şirket, yalnızca ödeme yönetimi platformu sunmakla kalmıyor; aynı zamanda sürdürülebilir işletmeler kurulmasının önünü açıyor.

Platformunda 5.000’den fazla işletmeye ev sahipliği yapan Ramp, 2021’de gelirinin yaklaşık 10 kat arttığını belirtiyor. Şirket ayrıca, yıllık 5 milyar doların üzerinde ödeme hacmine güç sağlıyor. Ramp, ayrıca bugüne kadarki en hızlı büyüyen çözümü olan B2B ödeme aracı Bill Pay ve Ramp for Travel lansmanı ile platformunu geliştirdi. Geçtiğimiz yıl çalışan sayısını 4 katına çıkaran şirket, bu yıl içinde gelişen teknoloji merkezi Miami’de yeni bir ofis açmayı planlıyor. Ayrıca, her iki şirketin harcama kontrolleri aracılığıyla ticari satın alma işlemlerini kolaylaştırmak için Amazon Business ile bir işbirliği yaptığını duyurdu.

Güncel İçerikler