Çevrimiçi market girişimi MatHem, 84.9 milyon euro yatırım aldı

İsveç'in en büyük çevrimiçi marketi MatHem, düzenlenen turda 84.9 milyon euro yatırım aldı. Tur, Kinnevik, Axfood, Verdane, AMF, Bonnier Ventures ve VNV'nin katılımıyla düzenlendi.

İsveç’in en büyük çevrimiçi marketi MatHem, düzenlenen turda 84.9 milyon euro yatırım aldı. Tur, Kinnevik, Axfood, Verdane, AMF, Bonnier Ventures ve VNV‘nin katılımıyla düzenlendi.

2009 yılında Karolin Kull ve Tomas Kull tarafından kurulan MatHem, eksiksiz bir çevrimiçi marketi hazır yiyecekler için tarifler ve aboneliklerle birleştiren bir platform olarak karşımıza çıkıyor. MatHem’in marketi, diğer şeylerin yanı sıra bakkaliye, mutfak ürünleri, ev eşyaları, eczane ürünleri ve reçeteli ilaçlar için esnek bir e-ticaret hizmeti sunuyor.

Girişim, frigorifik zincirin kırılmamasını sağlamak için kendi frigorifik kamyonları ile müşterilerinin kapılarına yiyecek teslim ediyor. ‘En yüksek’ kalite ve hizmet için sipariş ve depolamadan soğutmalı ve dondurucu kamyonlara kadar tüm dağıtım zincirinin sahibi olduğu biliniyor.

Mathem, Stockholm, Göteborg, Malmö’de bulunuyor ve İsveç’teki hanelerin yaklaşık yüzde 55’ine ulaştığını iddia ediyor. Girişimin 2021’deki cirosu 237.2 milyon euro olarak açıklandı. Yakın zamanda platform, yiyecekleri on dakikada teslim etmeyi vaat eden yerli rakibi Kavall’ın yüzde 100 hissesini satın aldı. 

Mathem’in yönetim kurulu üyesi Carl Stenbeck:

“Axfood, çeşitli mağaza konseptleriyle İsveç market pazarının birçok bölümünü kapsıyor ve Mathem’in eve teslim gıda ürünlerindeki uzun vadeli potansiyeline olumlu bakıyoruz. Çevrimiçi tabanlı ticarete doğru devam eden bir hareket olacağına inanıyoruz ve Mathem’deki mülkiyetimiz sayesinde pazarın bu bölümünde güçlü bir konuma sahibiz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı karlılığa yönelik iş planına yatırım yapmak ve İsveç’in en büyük çevrimiçi marketi olarak konumunu güçlendirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler