Kullanılmış iPhone’ları yenileyerek yeniden satan Swappie, 108 milyon euro yatırım aldı

Akıllı telefon tüketimini döngüsel hale getirmeyi hedefleyen Swappie, Verdane liderliğinde 108 milyon euro yatırım aldı.

Kullanılmış iPhone cihazlarını yenileyerek yeniden satan Finlandiya merkezli Swappie, C Serisi finansman turunda 108 milyon euro yatırım aldığını açıkladı.

Verdane liderliğindeki Seri C yatırım turunda, Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures ve TESI yer alıyor.

Akıllı telefon tüketimini döngüsel hale getirmeyi hedefleyen Swappie, 2016 yılında Sami Marttinen (CEO) ve Jiri Heinonen (CMO) tarafından ortaklaşa kuruldu. Girişim, daha uygun fiyatlı ve çevre dostu olarak müşterilerine telefonlarını yenileme fırsatı sunuyor. Tüm tedarik zincirini kontrol eden Swappie, kullanılmış cihazların test edilmesi ve onarılmasından, yenilenmiş cihazların tüketicilere satılmasına kadar tüm süreci yönetir.

Swappie’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Sami Marttinen, insanların giderek çevresel etkilerini azaltmanın yollarını aradığının altını çiziyor. Akıllı telefonların çevreye karşı olumsuz etkilerini ve yüksek fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda, ikinci el akıllı telefon satın almak birçok müşteri için ideal bir seçenek olarak görülüyor. Swappie, döngüsel ekonominin önemini vurgulayarak, eski iPhone cihazlarını alarak, yenilenmiş ve daha uygun maliyetli bir şekilde yeniden satışlarını gerçekleştiriyor. Akıllı telefon değişimi için yüksek kaliteli, daha uygun fiyatlı ve çevre dostu bir yol sağlamayı amaç edinen şirket, en az 12 ay garantili telefonlar satar.

Swappie, tüketicilerden bugüne kadar inanılmaz bir talep gördü ve 2021 yılında dikkate değer bir büyüme sağladı. 2020’de 35,8 milyon euro yatırım alan Swappie, aynı yıl satışlarını yüzde 220’den fazla artırmayı başardı. Pandemi döneminde 12 yeni pazara açılan girişim, bugüne kadar 1 milyondan fazla yenilenmiş akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Finlandiya, İsveç ve İtalya dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği ülkelerde yenilenmiş akıllı telefon endüstrisindeki yerini güçlendirdi. Yeni finansman, Avrupa’daki genişlemesini desteklemek ve kategorideki büyümesini hızlandırmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler