Ağır makine sanayi araçları için satış ağı oluşturan Blinto, 10.6 milyon euro yatırım aldı

Ağır makine, araç ve gereçlerin kullanıldığı satışına yönelik müzayedelerin yapıldığı çevrimiçi platform Blinto, 10.6 milyon euro yatırım aldı.

Ağır makine, araç ve gereçlerin kullanıldığı satışına yönelik müzayedelerin yapıldığı çevrimiçi platform Blinto, 10.6 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Norveç merkezli yatırım şirketi Verdane tarafından yapıldı.

2018 yılında kurulan Richard Nilsson tarafından yönetilen Blinto, kullanılmış inşaat makineleri, hafif ticari araçlar ve aletlerin ticaretini yapmak için müşterileri ve satıcıları birbirine bağlayan bir çevrimiçi açık artırma platformu olarak karşımıza çıkıyor.

Web sitesinde yapılan her işlemden, işletme için önemli bir kar kaynağı olan bir komisyon alır. Blinto’nun platformu, nesnenin durumunu doğru bir şekilde gösteren teknik özellikler, ayrıntılı görüntüler ve video kayıtları sunarak alıcıların güvenli seçimler yapmasına olanak tanıyor.

Gerekli müzakereleri yöneten platform, hızlı ve kolay bir satış sürecine sahip olarak sadık bir müşteri kitlesi ile sonuçlanıyor. Satıcıların yüzde 67’sinin gelecekte Blinto’da daha fazla ürün satacağını iddia ediyor. Girişim, bu türünün tek örneği komisyoncu kapasitesinin önemli bir rekabet avantajı ve pazar farklılaştırıcı olduğunu söylüyor. Ağır ekipman için temel pazar şu anda yalnızca İsveç’te yaklaşık 15 milyar euro değerinde oluyor.

Blinto CEO’su Richard Nilsson, “Verdane’nin e-ticaret ve dijital işletmeleri ölçeklendirme alanındaki geçmiş performansı ve kurum içi uzmanlığı, büyüme yolculuğumuzun bir sonraki aşamasına girerken paha biçilmez olacak.” dedi.
Verdane Müdürü Max Carlsen, “Blinto’nun etkileyici büyümesi ve müşteriyi elde tutma oranı, sunduğu yüksek kaliteli teklifin bir kanıtı oluyor. Blinto’nun Avrupa pazarı olma yolundaki güçlü konumundan yararlanmak için Richard ve ekibiyle ortaklık yapmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.
Verdane, şirketleri ölçeklendirme, pazar üstünlüğünü pekiştirme ve Avrupa’daki ağını genişletme konusundaki kapsamlı deneyiminden yararlanarak Blinto’nun bir sonraki geliştirme adımında yardımcı olacak.

Güncel İçerikler