IoT çözümleri geliştiren Haltian, 22 milyon euro yatırım aldı

Ürün geliştirme hizmetleri ve ticari IoT çözümleri sunan Haltian, 22 milyon euro yatırım aldı. Tur, Mandatum Asset Management Growth Equity II liderliğinde Varma, Tesi, Ventic ve Inventure katıldı.

Haltian, iş konforunu artırmanın ve hibrit çalışmayı kolaylaştırmanın yanı sıra gayrimenkul sektörünün dijitalleşmesinin ve enerji ve alan kullanım verimliliğinin yeni Nesnelerin İnterneti çözümlerine ve hizmetlerine yönelik talebi artırdığına inanıyor. WorldGBC tarafından hazırlanan bir rapora göre binalar artık dünya çapındaki enerjiyle ilgili karbon emisyonlarının yüzde 39‘unu oluşturuyor. Bunların yüzde 28‘i onları ısıtmak, soğutmak ve çalıştırmak için gereken enerji gibi operasyonel emisyonlardan geliyor. Haltian’ın devreye girdiği yer tam olarak burası oluyor.

Girişim, çeşitli ticari gayrimenkul taleplerine uygulanabilecek basit IoT yazılımı ve sensör çözümleri ve hizmetleri geliştirdiğini söylüyor. Sensör çözümleri Empathic Building, çalışanların ofise vardıklarında meslektaşlarını ve boş alanları bulması, bu alanları rezerve etmesi ve kullanılan çalışma alanlarının analizlerini ve raporlarını alması gereken modern masa paylaşımlı ofislerde çözüm sunuyor.

Ayrıca Haltian, Emphatic Building çözümünü hasta akışı, ekipman ve tesis yönetimi gibi operasyonları iyileştirmek için kullanılabileceği hastanelerde de test ediyor. Haltian’ın çözümleri, CBRE ve ISS dahil olmak üzere dünyanın en büyük tesis yönetimi ve emlak firmalarının birçoğu tarafından ofislerde ve diğer binalarda da kullanılıyor.

Haltian’ın kurucu ortakları Pasi Leipälä:

“Haltian’da misyonumuz, çalışma hayatını daha pürüzsüz hale getirme konusunda derinden kök saldı. Bu misyon müşterilerimizde yankı uyandırdı. Müşterilerimizin dijital çağda gelişmesine, daha iyi veri odaklı kararlar almasına ve nihayetinde daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye katkıda bulunmasına yardımcı olan en yeni IoT çözümlerini sunmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı ABD ve Avrupa’daki büyümesini hızlandırmak ve yıl içinde yeni IoT ürünlerini piyasaya sürmek için kullanacak.

Güncel İçerikler