Kazalardan sonra oluşan tazminat haklarını hesaplayan Insurello, 7.1 milyon Euro yatırım aldı

Kişisel kazalardan sonra tüketicilerin sigorta şirketlerinden adil tazminat almalarına yardımcı olan İsveç merkezli girişim Insurello, 7.1 milyon Euro yatırım aldığını duyurdu.

İskandinav merkezli girişim sermayesi fonu Inventure tarafından yönetilen tura, Schibsted ve Luminar Ventures katıldı. Girişim aldığı bu yatırımı global büyümede kullanacak. Şu an aktif olarak çalışan 70 kişilik bir ekipleri var.

2016 yılında kurulan Insurello, tüketicilerin kişisel kazalardan sonra sigorta şirketlerinden adil tazminat talep etmelerine yardımcı oluyor. Sayısallaştırılmış bir hizmet olan Insurello, talep sürecinin tamamını ele alıyor ve kullanıcıların farkında bile olmadığı tazminatı hesaplamasında kolaylık sağlıyor. Şu ana kadar Insurello 85.000’den fazla sigorta tazminat talebini yönetti ve tüketicilere 7 milyon Euro’dan fazla tazminata da aracılık etti.

Insurello’nun kurucusu ve CEO’su Marcus Janback “Insurello’ya büyük bir ilgi vardı ve şimdi aldığımız bu yatırımla yeni pazarlara açılmak için mükemmel bir fırsatımız oldu. Ayrıca ürünümüzü otomatikleştirmeye ve tüketiciler için basitleştirmeye de devam edeceğiz. Amacımız, kim olursanız olun ya da geçmişiniz ne olursa olsun, müşterilerimiz için adil tazminat ölçümlemesini yapmak.” dedi.

Yalnızca İsveç’te her yıl yaklaşık 600 binden fazla kaza meydana geliyor. Çok sayıda yaralı, hak sahibi oldukları tazminatı kaçırıyor. Bunun başlıca nedeni, ortalama talep sürecinin aşırı derecede karmaşık olarak algılanması ve birçok insanın yararlanabileceği sigortaların farkında olmaması.

Inventure ortaklarından Linus Dahg “Insurello, belirsiz zamanlarda bile büyümeye devam eden birkaç girişimden biri. Şimdi sadece tüketiciler için önemli bir sorunu çözen bir ürüne değil, aynı zamanda Avrupa’da yeni pazarlara açılmak için gereken tüm doğru özelliklere sahip harika bir ekibe de yatırım yapıyoruz. Biz Insurello’nun misyonuna gerçekten inanıyoruz ve başarılı bu yapının bir parçası olmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yeni gelişmeler oldukça biz de egirişim olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler