Otonom araç teknolojisi geliştirmeye odaklanan Robotic Research, 228 milyon dolar yatırım aldı

ABD ordusu ve donanması için otonom sürüş teknolojisi geliştiren Robotic Research, 228 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, finansmanı ticari uygulamalarını genişletmeye odaklanmak için kullanmayı planlıyor.

20 yıldır Savunma Bakanlığı için karayolu ve arazide otonom araçlar geliştirmeye odaklanan Robotic Research, 228 milyon dolar değerindeki A Serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

SoftBank Vision Fund 2 ve Enlightenment Capital liderliğinde yürütülen finansman turunda Crescent Cove Advisors, Henry Crown and Company ve bir lidar şirketi olan Luminar karşımıza çıkıyor.

Son 20 yıldır ABD Savunma Bakanlığı için karayolu ve arazide otonom sürüş deneyimleri geliştirmeye odaklanan Robotic Research, son finansmanı ticari yönünü ortaya çıkarmak için kullanmayı planlıyor. Şirketin CEO’su Alberto Lacaze, TechCrunch’a yaptığı bir açıklamada, Robotic Research’ün bugüne kadar RR.AI teknolojisini zaten geniş bir şekilde kullandığını ve bundan sonra özellikle bu finansman doğrultusunda ticari uygulamalarını genişletmeye ve endüstrileştirmeye odaklanacağını vurguladı.

Şirket, ABD ordusu ve donanması için çeşitli araçlar geliştirdi. Research Robotics, haritalandırılmamış ve GPS’e sahip olmayan yollarda ve çizgili yolları olmayan alanlarda faaliyet gösteren otomatikleştirilmiş kamyonlara sahiptir.

Robotic Research, şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Avrupa ve Suudi Arabistan genelindeki kara yollarında çalışan yaklaşık 150 ağır hizmet transit otobüsü, Sınıf 8 ve bahçe kamyonlarında AutoDrive adlı araçtan bağımsız teknolojisine sahip.

Kamyon taşımacılığı tarafında, RR.AI kütükleri taşımak için Kanada’daki kereste fabrikalarıyla çalışıyor ve yakında ABD ile ilgili büyük bir duyuru olacağını söylüyor. Şirket ayrıca önümüzdeki aylarda bir tarım ortaklığı ilan edecek. Lacaze, gelecekte robotaksi alanında faaliyet göstermenin RR.AI için söz konusu olmadığını söyledi. Şirketin stratejisi, yeni sektörlere geçmeden önce düzenleyici ortamın iyileşmesini ve sensörlerin maliyetinin düşmesini beklemek olacak gözüküyor.

Güncel İçerikler