Tarım teknolojisi girişimi Apollo Agriculture, 40 milyon dolar yatırım aldı

Kenya merkezli agritech girişimi Apollo Agriculture, 40 milyon dolar yatırım aldı. Şirketi hizmet verdiği çiftçi sayısını bu yılın sonuna kadar 200.000'e çıkarmayı planlıyor.

Kenya merkezli agritech girişimi Apollo Agriculture, Softbank Vision Fund 2 liderliğindeki B Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Girişim, hizmet verdiği çiftçi sayısını 2022 sonuna kadar ikiye katlayarak 200.000 çiftçiye çıkarmayı planlıyor.

2016 yılında kurulan Apollo Agriculture, tarlaların uygu görüntülerini yapay zeka ile işleyerek çiftçilere hizmet veriyor. Şirket, ilk olarak mısır çiftçileriyle çalışarak başlasa da, zamanla onların diğer yüksek verimli mahsulleri çeşitlendirmelerine yardımcı olmaya odaklandı. Apollo Agriculture, yeni finansmanı teknolojisini geliştirmek ve çiftçilere daha fazla ürün ve hizmet sunmak için kullanmayı planlıyor. Tarım teknolojisi girişimi, bu finansman ile birlikte Doğu ve Batı Afrika’daki büyüme fırsatlarını araştırdığını belirtiyor.

Apollo Agriculture’ı Benjamin Njenga ve Earl St Sauver ile birlikte kuran şirket CEO’su Eli Pollak, TechCrunch‘a verdiği bir demeçte, mısırın Doğu Afrika’daki hemen hemen her çiftçinin ekim yapmasını sağladığına dikkat çekiyor. Girişim, geçimlik tarımdan tarım işletmesine doğru giden yolda makine öğrenimini kullanarak çiftçilere hizmet veriyor. Çiftçilerle ortaklık kuran Apollo, daha yüksek kârlı ürünlere geçme olasılığı en yüksek olan çiftçileri belirlemek için yapay zekadan yararlanıyor.

Pollak, hızlı büyümeye yatırım yapmaya devam edeceklerini ekledi. Diğer bir deyişle şirket, daha fazla çiftçiye hizmet etmek, onların arazilerini büyütmelerine yardımcı olmak ve Kenya genelinde genişlemeye devam etmek için çalışacak. Ayrıca, Kenya dışında yeni pazarlara genişlemesini hızlandıracak. Geçen yılın sonunda Apollo, 100.000 çiftçiyle çalıştı. Şirket, 2020’deki 6 milyon dolarlık A serisinin ardından hızlanarak 10 kat büyüdü.

Güncel İçerikler