Şirketlerin küresel çalışanları istihdam etmelerini kolaylaştıran Remote, 300 milyon dolar yatırım aldı

SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 300 milyon dolar yatırım alan Remote, 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Şirketlerin küresel çalışanları istihdam etmelerini kolaylaştıran Remote, C Serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Mevcut finansman turu, genç şirketin değerlemesini 3 milyar dolar seviyesine yükseltti.

SoftBank Vision Fund 2 liderliğindeki finansman turu, mevcut yatırımcılar Accel, Sequoia, Index Ventures, Two Sigma Ventures, General Catalyst, 9Yards, Adams Street ve Base Growth katılımıyla gerçekleşti.

2019 yılında Job van der Voort ve Marcelo Lebre tarafından kurulan San Francisco merkezli Remote, tamamı uzaktan çalışan bir ekip ile hizmet veriyor. İnsanların en iyi işlerini istedikleri yerde çalışmakta özgür olduklarında yaptıklarına inandığını söyleyen şirketin herhangi bir ofisi bulunmuyor. Şirketler, çalışanları nerede olurlarsa olsunlar onlarla birlikte çalışmaya her zamankinden daha fazla istekliler. Özellikle pandemi döneminde benimsenen uzaktan çalışma modeli, hala çok sayıda şirketin tercih ettiği bir çalışma modeli olarak varlığını sürdürüyor.

Uluslararası şirketlerin çalışanları işe alması zorlu bir süreç olsa da, sonrasındaki yasal süreçleri sürdürmek de bir o kadar zorlu olabiliyor. Remote, ücretlendirme için yasal bir platform oluşturarak uzaktan bir işgücünü yönetmenin en zor yönlerine yardımcı olan bir teknoloji sunuyor. Mart 2022’deki resmi lansmanı ile kısa süre önce gerçekleşen Remote API, işletmelerin entegre olmalarına ve doğrudan kendi platformları aracılığıyla kayıt hizmetleri sunmalarına olanak tanıyor.

Mevcut finansman, girişimin Temmuz 2021’de 1 milyar dolarlık değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım almasından kısa bir süre sonra geldi. Geçtiğimiz sene önemli bir büyüme sağlayan Remote, çalışan sayısını 900 kişinin üzerine çıkarmayı başardı.

Güncel İçerikler