Fintech odaklı eToro, 2.3 milyar euro değerleme üzerinden 232 milyon euro yatırım aldı

Finansal teknolojiler odağındaki sosyal ticaret platformu eToro, 2.3 milyar euro değerleme üzerinden 232 milyar euro yatırım aldı

Finansal teknolojiler odağındaki sosyal ticaret platformu eToro, 2.3 milyar euro değerleme üzerinden 232 milyon euro yatırım aldı. Yatırımcılar arasında ION Group, SoftBank Vision Fund 2, Velvet Sea Ventures ve birkaç mevcut yatırımcı bulunuyor.

2007 yılında David Ring, Ronen Assia ve Yoni Assia tarafından kurulan eToro, herkesin basit ve şeffaf bir şekilde ticaret ve yatırım yapabilmesi için küresel pazarlara açılmayı hedefliyor. eToro platformu, çok varlıklı ticaret ve yatırım yeri, kripto cüzdanından oluşuyor. Kullanıcılara komisyonsuz kısmi hisse senetlerinden kripto varlıklara kadar hangi varlıklara yatırım yapacakları ve nasıl yatırım yapacakları seçeneği sunuluyor.

Kullanıcılar doğrudan ticaret üzerinde çalışarak akıllı bir portföye yatırım yapabiliyor veya başarılı yatırımcıların yatırım stratejisini hiçbir ek ücret ödemeden platformda çoğaltabiliyor.

Girişimin popüler ürünleri OpenBook ve WebTrader, yatırımcıların birbirlerinden öğrenmelerine, canlı ticaret bilgilerini paylaşmalarına ve ortak güçlerinden yararlanmalarına olanak tanıyor. Şu anda eToro, 30 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıdan oluşan küresel bir topluluğu ve yönetim altında 5.8 milyar dolarlık varlığı bünyesinde barındırıyor.

eToro Kurucusu Yoni Assia, “Kullanıcı tabanımızı büyütmeye ve ürün sunumumuzu geliştirmeye devam ederek 2022’de elde ettiğimiz başarıdan gurur duyuyorum. 2023-2025 stratejimiz, aracılık işimizi kilit pazarlarımızda ölçeklendirmeye ve gelir artışı ve maliyet yönetimi yoluyla karlılığı artırmaya odaklanıyor.” dedi.

Platform, 2022 yılında 631 milyon dolar toplam gelir elde etti. Bu gelirin yüzde 48’i hisse senetlerinden, yüzde 27’si emtialardan, yüzde 19’u kripto para birimlerinden ve yüzde 6’sı para birimlerinden geldi.

eToro’nun Avrupa’da para yatırma ve çekme işlemleri için OpenPayd ile ortak çalışmaya başladığını da sizlere daha önce aktarmıştık.

Güncel İçerikler