Twitter, hisse ve kripto varlık satın almayı kolaylaştırmak için eToro ile iş birliği yapıyor

Twitter, sitede bulunan finansal bilgileri genişletmek ve kullanıcıların hisse senedi ve kripto satın almasını kolaylaştırmak için bir sosyal ticaret ağı olan eToro ile işbirliği yapıyor. Daha önce finans odaklı kullanıcıların hisse senetleri hakkında daha fazla veri görmek için bir tür finansal hashtag'i tıklamasına izin veren mevcut $ Cashtag formatı, daha fazla gerçek zamanlı veri gösterecek şekilde genişletilecek.

Twitter, platformda bulunan finansal bilgileri genişletmek ve kullanıcıların hisse senedi ve kripto satın almasını kolaylaştırmak için bir sosyal ticaret ağı olan eToro ile işbirliği yapıyor. Daha önce finans odaklı kullanıcıların hisse senetleri hakkında daha fazla veri görmek için bir tür finansal hashtag’i tıklamasına izin veren mevcut $ Cashtag formatı, daha fazla gerçek zamanlı veri gösterecek şekilde genişletilecek.

Kullanıcılara sunulan piyasa takibi özellikleri, mevcut eToro ortağı olan TradingView tarafından sağlanmaya devam edecek. Güncellenen arama aynı zamanda canlı fiyat çizelgelerinin altına bir eToro düğmesi getiriyor. Bu sayede kullanıcıların daha fazla bilgi almak ve potansiyel olarak yatırım yapmaları için Twitter‘dan uzaklaştırıyor. İstatistiklere herkes bakabilse de eToro, ziyaretçilerin yatırım yapmadan önce bir hesap oluşturmalarını istiyor.

Twitter Küresel Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Chris Riedy yaptığı açıklamada, Twitter’ın ek pazar bilgileri ve yatırım yeteneklerine daha fazla erişim ile tekliflerini açıkça çeşitlendirmeye çalıştığını söyledi. Twitter’a göre, 2023’ün ilk çeyreğinde finans veya iş dünyası etrafında dönen 498 milyon tweet atıldı.

Elon Musk, CEO olarak göreve geldiğinden beri şirketin iş gücünün yüzde 80’ini maliyetleri kısmak amacıyla işten çıkardı. Kısa bir süre sonra güncellenmiş abonelik modeli Twitter Blue’yu piyasaya sürdü ve geliştiricilerin temel bir API için ödeme yapması gerektiğini açıkladı. 

Twitter Blue ile kullanıcılara ücret karşılığında daha fazla imtiyaz ve daha az reklam imkanı sunulsa da alınan karar şirkete reklamverenleri oldukça etkiledi. Abonelik modeli sonrasında 500’ün üzerinde reklamveren, Twitter ile iş yapmayı bıraktı.

Yeniliklere her zaman açık olan platformun eToro ile iş birliği, uygulamanın finans odaklı kitlesini oldukça sevindirecek gibi duruyor.

Güncel İçerikler