Twitter, hisse ve kripto paraların anlık fiyatlarını platforma entegre ediyor

Twitter, hisse ve kripto para yatırımı yapan kişilerin uygulama içerisinde anlık fiyatları görmesini sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu.

Alınan kararlarla adından oldukça söz ettiren sosyal medya platformu Twitter, hisse ve kripto paralar için oldukça işlevsel bir özellik üzerinde çalışıyor. Artık kullanıcılar, anlık olarak hisse senedi ve kripto paraların fiyatlarını arama kısmından kolayca öğrenebilecekler.

Twitter, listelenen şirket hisselerinin ve kripto paraların fiyatlarını aramaya izin veren kullanışlı bir özellik geliştirdi. Özelliği kullanabilmek için kullanıcıların arama çubuğuna dolar sembolünü ve ardından ilgili hissenin sembolünü ya da adını yazması yeterli oluyor. $GOOG, $BTC ya da $ETH yazıldığında ilgili hisseleri ya da kripto paraların anlık fiyatı görünüyor. Dolar sembolü olmadan da çalışan özellik, bu şekilde tam stabil olmadığı için $ ve kısa ismin kullanılması öneriliyor.

Hisse fiyatını gösteren statik bir resim ve X – Y ekseni hakkında herhangi bir bilgi içermeyen sade ve düz grafik görünüyor. Hissenin en son kapanış fiyatı için bir fiyat tablosu olarak alana geliyor. Bu hizmeti detaylı bulmayan ve daha fazla veriye sahip olmak isteyen kişiler için de “Robinhood’da Görüntüle” seçeneği bulunuyor.

Paylaşılan logoya baktığımızda, görseldeki logo Twitter’ın verileri Tradingview web sitesinden aldığını gösteriyor. Sosyal medya şirketi, Robinhood veya TradingView ile herhangi bir ticari ortaklık kurup kurmadığı ise henüz bilinmiyor.

Twitter, doğrudan hisse senedi fiyatı arama sonuçları için listede hangi sembollerin yer aldığını açıklamadı. Şirket, önümüzdeki haftalarda kullanıcı deneyimini iyileştireceğini ve daha iyi sembol uyumluluğu ekleyeceğini de kullanıcılarla paylaştı.

Son zamanlarda olumsuz yönleriyle anılan Twitter’a bu gibi özelliklerin gelmesi, uygulamanın yeni kitlelere de hitap etmesini ve olumlu bir yola giriş yapmaya hazırlandığını gösteriyor. Yeni özelliğin ülkemizde ne zaman aktif edileceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler