Twitter, Community Notes ile yanlış bilgileri ortadan kaldıracak

Yanıltıcı medyanın yayılmasıyla mücadele eden Twitter, "Notes on Media" adlı yeni bir özelliğin pilot olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu özellik, içerik üretenlerin resimlere notlar eklemelerine izin vererek, ek bağlam sağlayıp olası manipülasyonları veya yanlışlıkların önüne geçmek istiyor.

Yanıltıcı medyanın yayılmasıyla mücadele eden Twitter, “Notes on Media” adlı yeni bir özelliğin pilot olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu özellik, içerik üretenlerin resimlere notlar eklemelerine izin vererek, ek bağlam sağlayıp olası manipülasyonları veya yanlışlıkların önüne geçmek istiyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülerin ve manipüle edilmiş videoların çoğalmasıyla birlikte gerçek ve yanıltıcı medyayı ayırt etmek giderek daha zor hale geldi. Twitter’ın yeni özelliği, paylaşım yapanları medyaya açıklama eklemek ve okuyucuları olası yanlış bilgilere karşı uyarmak için süper güçle donatarak bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Community Notes ve Notes on Media tam olarak burada devreye giriyor.

Notes on Media özelliği, birbiriyle eşleşen resimlerle ilgili ekli notları otomatik olarak görüntüleyerek çalışıyor. Bir görsel, potansiyel olarak yanıltıcı olarak işaretlenmişse, ilgili notun benzer görsellerle karşılaşan kullanıcılar tarafından görülebileceği anlamına geliyor. Bu özellik şu anda tek görselli tweet’leri desteklese de Twitter aktif olarak videoları ve birden çok görsel veya video içeren tweet’leri içerecek şekilde genişletmek için çalışıyor.

Bu özelliği kullanmak için belirli tweet’lerde notlarını “Görsel hakkında” olarak işaretlemek için yeni bir seçenek görecekler. Belirti, okuyucuların notların özellikle medya içeriğiyle ilgili olduğunu ve mutlaka tweet’in kendisiyle ilgili olmadığını anlamasını sağlıyor. Ayrım sağlanarak herhangi bir yanlış yorumlama veya karışıklığın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Değerlendiriciler ve okuyucular, “Görüntü hakkında” olarak işaretlenen notları farklı şekilde görecek ve bu notların, beraberindeki tweet’ten ziyade medyaya özel olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu ayrım, etkili iletişim ve içeriğin doğru yorumlanması için çok önemli oluyor. Ek olarak, kullanıcıların derecelendirmeleri, bir notun belirli bir tweet için geçerli olmayabileceği durumların belirlenmesine yardımcı olarak özelliğin daha da geliştirilmesini sağlıyor.

Pilot aşama boyunca Twitter, kullanıcıların Notes on Media özelliğini nasıl kullandığını yakından izleyecek ve aktif olarak topluluktan geri bildirim isteyecektir. Bu yinelemeli yaklaşım, platformun, gerçek dünya kullanımına ve kullanıcı girişine dayalı olarak özelliğin işlevselliğinde ince ayar yapmasına olanak tanır.

Notes on Media’nın piyasaya sürülmesiyle Twitter, yanlış bilgilendirmeye karşı mücadelede katkıda bulunanların etkisini artırmayı amaçlıyor. Platform, kullanıcıların medyaya bağlamsal notlar eklemesine olanak tanıyarak, daha bilgili ve anlayışlı bir sosyal medya ortamı geliştirme yolunda önemli bir adım atıyor. 

Yeni Community Notes özelliği, birden çok resim içeren videoları ve tweet’leri içerecek şekilde genişledikçe, yanıltıcı içeriğe karşı süregelen savaşta güçlü bir araç olma potansiyeline sahip olacak gibi görünüyor.

Güncel İçerikler