BlueSky, kullanıcıların kendi algoritmasını seçmeye izin verecek

Jack Dorsey destekli merkezi olmayan Twitter alternatifi BlueSky, bugüne kadar yayınladığı en büyük güncellemeyle kullanıcıların kendi algoritmalarını seçmelerini sağlıyor. Hala kapalı beta aşamasında olan hizmet, insanların bir dizi farklı algoritmaya abone olmalarına ve başkalarının takip etmesi için kendi algoritmalarını oluşturmalarına olanak tanıyan "özel yayınlar" yeteneğini yayınladı.

Jack Dorsey destekli merkezi olmayan Twitter alternatifi BlueSky, bugüne kadar yayınladığı en büyük güncellemeyle kullanıcıların kendi algoritmalarını seçmelerini sağlıyor. Hala kapalı beta aşamasında olan hizmet, insanların bir dizi farklı algoritmaya abone olmalarına ve başkalarının takip etmesi için kendi algoritmalarını oluşturmalarına olanak tanıyan “özel yayınlar” yeteneğini yayınladı.

Uygulamada, kullanıcıların birden fazla feeds’e abone olabilmesi ve uygulamada kolayca aralarında geçiş yapabilmesi açısından, farklı listeleri Twitter’daki ana zaman çizelgenize sabitlemek gibi çalışır. Ancak özel feeds, algoritmik oldukları için basit hesap listelerinden de daha güçlü bir yapı sunuyor.

Örneğin, ortak arkadaşlarınızdan, yani takip ettiğiniz ve aynı zamanda sizi de takip eden kişilerden gelen gönderilere ayrılmış bir feeds bulunuyor. Bu bir liste gibi görünse de bir Twitter listesinin aksine, siz daha fazla karşılıklı takipçi kazandıkça akış değişiyor. Bluesky’ın uygulaması varsayılanları kronolojik “takip eden” zaman çizelgesine göre ayarlarken, çoğu özel feeds kronolojik olmuyor.

Feeds ayrıca Bluesky’da oluşan farklı topluluklara ve platformdaki trendlere bir pencere sağlar. Tüylü hayvanlara, kedi fotoğraflarına, tuhaf saçmalıklar gibi birçok farklı kategoriye yer veriliyor. Uygulamanın testler sonucunda daha fazla kişiye hitap etmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler