Moda sektöründe sürdürülebilirlik odaklı pazar yeri sunan Material Exchange, 25 milyon dolar yatırım aldı

Moda endüstrisi için sürdürülebilir iş uygulamalarını yönlendiren B2B pazar yeri Material Exchange, Molten Ventures liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı.

Hazır giyim ve ayakkabı endüstrisi için sanal bir pazar yeri sunan Stockholm merkezli Material Exchange, A Serisi finansman turunda 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Molten Ventures tarafından yönetilen tur, Partech, Inventure, Norrsken, Lyra ve Day One Capital gibi mevcut yatırımcıların katılımını gördü.

2 trilyon dolarlık moda tedarik zincirinde karmaşık ve verimsiz süreçlerin yanı sıra, yüksek miktarda atık ve kirlilik meydana geliyor. 2017’de kurulan Material Exchange, moda endüstrisi için sürdürülebilir iş uygulamalarını yönlendirmenin yollarını arıyor. Girişim, malzeme tedarik sürecini dönüştürmek, ayakkabı ve giyim markaları ile malzeme tedarikçileri arasındaki karmaşık ilişkileri basitleştirmek için faaliyet gösteren uluslararası bir B2B sanal pazar yeridir. Girişim, tedarik endüstrisi ne kadar erken dijital seçeneklere yönelirse, karbon ayak izinin o kadar çabuk azaltılabileceğini vurguluyor.

Material Exchange platformunda tedarikçiler, platforma abone olabilir, malzemelerini yükleyebilir ve ilgili tüm malzeme verilerini paylaşabilirler. Alıcılar, malzemeler ile ilgili verileri, görselleri ve sürdürülebilirlik odaklı sertifika girdilerini görebilirler. Markalar, malzeme ve iş akışlarını ekipler arasında yönetmek için malzeme yönetim sisteminden yararlanabilir ve tedarikçilerle bağlantı kurmak için platforma abone olabilir.

Material Exchange’in son ürünü olma özelliğini taşıyan Lucienne, otomatik olarak baskı ve desen oluşturan bir yapay zeka aracıdır. Material Exchange tarafından yapılan açıklamaya göre bu araç, verimsiz ve savurgan örnekleme sürecinin yerini almaya yardımcı olur.

25 milyon dolarlık yeni yatırım, Material Exchange’in ürün grubunun büyümesine güç verecek. Aynı zamanda malzemeleri düzenlemek ve işbirliği yapmak için bir Marka Malzeme Yönetim Sistemi oluşturmasına yardımcı olacak.

Güncel İçerikler