E-ticaret çözümleri sağlayıcısı Akeneo, 135 milyon dolar yatırım aldı

Markalar ve perakendeciler için e-ticaret çözümleri sağlayan Akeneo, Summit Partners liderliğinde 135 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman, şirketin PXM Studio platformunu daha da geliştirmesi için kullanılacak.

E-ticaret çözümleri sağlayıcısı Akeneo, D Serisi finansman turunda 135 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Summit Partners tarafından yönetilen finansman turu, Alven ve Partech katılımıyla gerçekleşti.

2013 yılında temelleri atılan Akeneo, markaların ve perakendecilerin hızla değişen ve artan ihtiyaçlarına yönelik bir hizmet sunar. Şirket, markaların ürünlerini birden fazla e-ticaret platformunda satmalarına yardımcı olan araçlar sağlar ve ürün deneyimi yönetimi (PXM) ve ürün bilgi yönetimi (PIM) alanında faaliyet gösterir. Pek çok marka, alışveriş yapan tüketicileri sadık müşterilere dönüştürmek amacıyla ilgi çekici ürün deneyimleri oluşturmak için Akeneo platformundan yararlanır. Akeneo’nun PXM çözümü, bu şirketlerin operasyonlarını yeniden tasarlamalarına yardımcı olur. Bu çözümler, ticari başarının temel taşı haline gelir ve markalar için yeni büyüme fırsatları sunar.

Akeneo’nun küresel müşterileri arasında Fossil, 1-800 Flowers ve John Deere gibi önde gelen küresel markalar karşımıza çıkıyor. Bu şirketler, ürün veri kalitesini ve tutarlılığını zenginleştirmek ve tüm satış kanallarında ilgi çekici ve tutarlı ürün deneyimleri sunmak için Akeneo’nun PXM Studio platformundan yararlanıyor.

Şirket, Eylül 2019’daki C Serisinden bu yana büyümesini hızla sürdürdü ve bugün 40 ülkede 600’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Şirketin paylaştığı verilere göre Akeneo’nun açık kaynak platformu 80.000’den fazla kez indirildi. Ek olarak, şirketin çalışan sayısı 2021 yılında %40 artarak 9 ülkede 300’den fazla çalışana ulaştı. Mevcut finansman, ürün mevcudiyeti, fiyatlandırma, sipariş yönetimi, satış bilgileri ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik gibi temel ürün bilgilerini birleştirerek Akeneo’nun PXM Studio platformunu daha da geliştirmesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler