Eğitim programları finanse eden StudentFinance, 41 milyon dolar yatırım aldı

Gelir paylaşımı yoluyla bireyler için uygun eğitim programlarını finanse eden StudentFinance, düzenlenen Seri A turda 41 milyon dolar yatırım aldı.

Gelir paylaşımı yoluyla bireyler için uygun eğitim programlarını finanse eden StudentFinance, düzenlenen Seri A turda 41 milyon dolar yatırım aldı. Iberis Capital  tarafından yönetilen tura, Armilar Venture Partners, Mustard Seed Maze, Giant Ventures, Seedcamp, Monzo kurucusu Tom Blomfield ve SmartLenders Asset Management katıldı.

2019’da İspanya’da kurulan StudentFinance, Ironhack ve Le Wagon gibi eğitim kurumlarıyla ortak çalışarak geleneksel banka veya öğrenci kredilerine alternatif olarak yazılım geliştirme, siber güvenlik ve yapay zeka gibi disiplinlerde beceri geliştirmek isteyenlere finansman sağlıyor. Girişim, sektörler arasında en çok talep gören becerileri keşfetmek ve bunu bu boşluğa hitap eden en uygun eğitim sağlayıcılarla eşleştirmek için yapay zeka modelleri geliştirdiğini belirtiyor.

Öğrencilerin bakış açısına göre gelir paylaşım anlaşmaları, mezunların öğrenim ücretlerini yalnızca maaşları belirli bir eşiğe ulaştığında ödediği ve ardından aylık gelirlerinin bir yüzdesini kazancıyla belirli sayıda taksitle StudentFinance’a geri ödediği bir sistem anlamına geliyor. Öğrenciler hiçbir işe girmezlerse ödeme yapmıyor. İşe girip kazanç eşiğine ulaştıklarında ise geri ödeme yapmak zorunda oluyorlar.

StudentFinance kurucu ortağı ve CEO’su Mariano Kostelec, “İşgücü talebindeki eğilimleri ve dalgalanmaları gösteren, halka açık iş ilanı verilerini izliyor ve takip ediyoruz. Belirli beceriler için gelecekteki iş piyasası talebini tahmin etmek ve gelecekteki gelir düzeylerini tahmin etmek için bu verileri kullanan makine öğrenimi modelleri geliştiriyoruz. Bu, giderek daha fazla yatırım yapacağımız bir alan.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımın %70’inin İspanya ve Almanya pazarları için kullanacağını kalan kısmı ise geçtiğimiz sene lansmanı yapılan İngiltere pazarı için kullanacak.

Güncel İçerikler