120 milyon dolar yatırım alan emlak platformu QuintoAndar’ın değerlemesi 5 milyar dolara ulaştı

Brezilya'nın gayrimenkul kiralama şirketi QuintoAndar, Greenoaks Capital ve Tencent liderliğinde 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

São Paulo merkezli emlak kiralama platformu QuintoAndar, mayıs ayında 300 milyon dolar E serisi finansmanını duyurduktan üç ay kadar kısa bir süre sonra, 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu finansman ile 9 yaşındaki girişimin değerlemesi 5,1 milyar dolara yükseldi.

120 milyon dolarlık yatırım turu, Greenoaks Capital ve Çinli Tencent tarafından yönetilirken, şirketin bazı mevcut yatırımcıları da tura katıldı. 2012 yılında yolculuğuna başlayan girişim bugüne dek 700 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Mayıs ayındaki 300 milyon doların ardından 4 milyar dolar değerlemeye yükselen girişim, 3 ay gibi bir sürede 1 milyar dolardan fazla değerlendi.

QuintoAndar kendisini, potansiyel kiracılar ve ev sahiplerini birbirine bağlayan “uzun vadeli kiralamalar için uçtan uca bir çözüm” olarak tanımlıyor. Kullanıcıların Brezilya’da kiralık gayrimenkul arayıp rezervasyon yapmalarına ve kiralamalarına olanak sağlayan platform, geçtiğimiz sene ev alıcılarını satıcılarla buluşturmaya da başladı.

Şirketin uzun vadeli planı, ipotek, tapu sigortası ve emanet hizmeti de sunan tek bir emlak platformuna dönüşmek. Şu anda Brezilya’da toplam 40’tan fazla şehirde faaliyet gösteren QuintoAndar, bu yıl içinde 12 yeni şehre operasyonlarını genişletti. Ayrıca, 2 binden fazla çalışana istihdam sağlıyor ve yeni finansmanın ardından dünya çapında genişlemesini ve çalışan sayısını artırmayı hedefliyor.

Şirket, Brezilya dışındaki genişlemesinin ilk adımı olarak Meksika pazarına girmeyi hedeflese de henüz bunun için bir tarih belirlemedi. QuintoAndar, belirli bir yönde büyümesine yardımcı olacağına inandığı yeni platformları satın almaya açık olduğunu da belirtti. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Gabriel Braga, bu fikre açık olduklarını ancak temel stratejilerinin kendi içlerinde büyümek ve kendi inovasyonuna odaklanmak olduğunu dile getirdi.

Güncel İçerikler