Tencent, ChatGPT’ye benzer bir chatbot’u geliştiriyor

Tencent, yapay zeka yarışına girme ve ChatGPT ile rekabet edebilecek bir chatbot üzerinde çalışıyor. Şirket, chatbot'u popüler mesajlaşma uygulaması WeChat'e yerleştirmeyi planlıyor

Tencent, yapay zeka yarışına girme ve ChatGPT ile rekabet edebilecek bir chatbot üzerinde çalışıyor. Şirket, chatbot’u popüler mesajlaşma uygulaması WeChat’e yerleştirmeyi planlıyor. Bununla beraber yapay zeka tabanlı bazı teknolojileri, Weixin, Tencent Video ve QQ gibi amiral gemisi ürünlerine dahil etmeyi planlıyor.

Tencent‘in chatbot’unun adının ‘HunyuanAide’ olduğu açıkalndı. Chatbot, doğal dil işleme, çok modlu içerik anlama, bilgisayar görüşü, içerik oluşturma ve daha fazlası için kapasiteye sahip Tencent Hunyuan AI modelini kullanacak. Hunyuan AI, Çin dili için mevcut en iyi yapay zeka modeli olduğu için Tencent’e Çin pazarındaki rakiplerine karşı bir avantaj sağlıyor.

Tencent başkanı Martin Lau Chi-ping, şirketin ChatGPT ve benzeri uygulamalar tarafından kullanılan üretken yapay zeka teknolojisini daha fazla keşfetmek istediğini söyledi. Tencent, şirketin sosyal medya ve oyun operasyonlarını genişletmeye ve geliştirmeye yardımcı olabileceğinden, bu yapay zeka teknolojisini bir tehdit yerine bir büyüme çarpanı olarak görüyor.

Lau, Tencent’in diğerlerinden daha iyi yapmak istediği için yapay zeka yarışına girmek için acelesi olmadığını söyledi. Gazetecilere, yapay zeka tabanlı uygulamalar söz konusu olduğunda, şirketin stratejisinin bunu aceleyle yapmaktansa doğru yapmaya çalışmak olduğunu söyledi. Ayrıca ana odak noktalarının şirket tarafından geliştirilen temel yapay zeka modelinin gerçekten doğru ve sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Şirket, üretici yapay zeka teknolojisinin kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek için kullanılabileceğini söyledi. Örneğin, bu teknoloji, geliştiricilerin mini programları daha hızlı oluşturmasına ve oyun yeniliğine ulaşmak için verimliliği artırmasına yardımcı olabilir. Yapay zeka söz konusu olduğunda, Tencent’in oyun ve video akış platformları için büyük planları bulunsa da işleri ağırdan almak istiyor.

Güncel İçerikler