Tencent, OpenAI ve Baidu gibi kendi yapay zekasını geliştiriyor

Birçok oyunu ve oyun stüdyosunu bünyesinde barındıran Tencent, ChatGPT benzeri yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor.

Pubg Mobile, Arena of Valor, Honor of Kings gibi birçok oyunu ve oyun stüdyosunu bünyesinde barındıran Tencent, ChatGPT benzeri yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. ‘HunyuanAide’ adlı chatbot, doğal dil işleme, çok modlu içerik anlama, bilgisayar görüşü, içerik oluşturma ve daha fazlası için kapasiteye sahip Tencent Hunyuan AI modelini kullanacak.

Hunyuan AI modeli kısa süre önce CLUE, sınıflandırma listesinde en üst sıralarda yer aldı. Bu durum da onu insan dilini anlama açısından en gelişmiş yapay zekalardan biri yapıyor. Hunyuan AI, Çin dili için mevcut en iyi AI modeli olduğu için Tencent’e Çin pazarındaki rakiplerine karşı bir avantaj sağlıyor.

Tencent, ChatGPT’ye benzer kendi gelişmiş yapay zeka destekli chatbot’unu geliştirmek için en iyi bilim adamlarından bazılarını işe aldı. Tencent AI Lab ve Robotics X Lab başkanı Zhang Zhengyou da bu departmanlar arası projeye başkanlık edecek. Ekip, veri işleme, video oyunları, strateji ve planlama, Tencent cloud ve daha fazlası gibi birden çok departmandan üyelere sahip olacak. 

ChatGPT, Çin’de resmi olarak yasaklandığı için Çinli şirketler, kendi yapay zekalarını geliştirmek için yarışa giriştiler. Alibaba, araştırma enstitüsü Damo akademisinin zaten ChatGPT benzeri bir hizmetin kendi sürümünü test ettiğini duyurdu. Baidu, ChatGPT ile rekabet edecek olan Ernie Bot’u bu ay piyasaya sürmeye hazır.

Kasım 2022’de kullanıma sunulan ChatGPT, dünya çapında benzeri görülmemiş bir yapay zeka yarışı başlattı. İnsanlık tarihinin en hızlı büyüyen uygulaması olan chatbot, dünya genelindeki birçok şirketi şimdiden sarstı. 

Güncel İçerikler