Yerli robotik süreç otomasyonu girişimi Robomotion, 10 milyon TL değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı

Bilgisayar kullanıcılarının sürekli tekrarladığı ve hataya açık işlemlerini onların yerine yapan yazılım robotları platformu Robomotion, ikinci turda 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu.

Yerli Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) girişimi Robomotion, mevcut yatırımcıları Koray Gültekin Bahar, Ahmet Bilgen ve Arman Eker ile birlikte Agah Uğur, İzzet Halyo, Lima Ventures, hiVC tarafından 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Bilgisayar kullanıcılarının sürekli tekrarladığı ve hataya açık işlemlerini onların yerine yapan yazılım robotları platformu Robomotion, Mart 2020’de Faik Uygur ve Osman Mollahamut tarafından İstanbul‘da kuruldu.

Haziran 2020’de 5 milyon TL değerleme üzerinden aldığı yatırım turunun ardından, 1 yılda değerlemesini yüzde 100 arttırarak 10 milyon TL değerlemeye ulaşmış oldu.

Yatırım ekibe ve partner ağına harcanacak

Dünyanın içinden geçtiği pandemi sürecinde Robomotion’a iki yıl üst üste yatırım yapılmasının oldukça anlamlı olduğunu belirten Robomotion CEO’su Faik Uygur, “Tam 1 yıl önce 5 milyon TL değerleme üzerinden aldığımız ilk yatırım turunun ardından bu yıl 10 milyon TL değerleme üzerinden yeni turumuzu tamamlamış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yeni yatırımımızı, 8 kişilik ekibimizi daha fazla büyütmek ve global partner ağımızı genişletmek için kullanacağız. Uluslararası düzeyde büyümemizi aynı hızda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Robomotion’ın son 1 yılda 30’dan fazla ülkede 2.000’den fazla kullanıcıya ulaştığının altını çizen Faik Uygur, “Yaptığımız işe inanıyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada da RPA araçlarının doğrudan erişimi kısıtlı. Robomotion olarak, 2021 yılında dünyanın farklı ülkelerindeki 800’den fazla RPA geliştiricisini, RPA kullanabilecek şirketlerle buluşturacak projeleri tanıtarak Robotik Süreç Otomasyonu’nun erişimini daha ulaşılabilir hale getireceğiz.” dedi.

Girişimle ilgili yeni bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yatırımın Özeti:

  • Girişim: Robomotion
  • Yatırım Değerlemesi: 10 milyon TL
  • Yatırım Miktarı: –
  • Tur: İkinci Tur
  • Yatırımcılar: Koray Gültekin Bahar, Ahmet Bilgen, Arman Eker, Agah Uğur, İzzet Halyo, Lima Ventures, hiVC

Güncel İçerikler