Çocuk ve ebeveyn odaklı gelişim platformu KidoKit, 2.4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

0-6 yaş çocuk gelişimine yönelik ebeveyn destek platformu olan KidoKit, Türkiye’nin tek etki yatırım fonu olan Founder One tarafından yatırım aldı. 2.4 milyon dolar değerleme ile 175 bin dolar yatırım alan Kidokit’in yatırımcıları arasında Founder One ve HiVC yer alıyor.

Çocuk gelişimi ve ebeveyn destek platformu ve mobil uygulaması olan Kidokit, ebeveynleri 0-6 yaş çocuk gelişimi ile ilgili güvenilir ve hazır bilgilerle doğru zamanda buluşturuyor.

2.4 milyon dolar değerleme ile 175 bin dolar yatırım alan Kidokit’in yatım turuna; Founder One, HiVC ve Inveo katıldı.

Farklı yaşlara yönelik değerlendirme sorularıyla çocukların hangi alanda desteğe ihtiyacı olduğunu doğru bir şekilde tespit ederek, ihtiyaç duyulan alana yönelik bilgi ve öneriler sunan KidoKit, aynı zamanda çocukların güçlü yanlarının keşfedilmesini de sağlıyor.

Kidokit içerikleri Psikologlar, Ergoterapistler, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Bebek Hemşiresi, Fizyoterapistler, Ebeveyn Danışmanı ve daha birçok uzman tarafından titizlikle hazırlanıyor.

Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurulan Founder One olarak çocuk gelişimine yönelik ebeveynlere destek platformu sunan KidoKit’e yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, “Yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir dünya adına öncelikle bilinçli bir topluma ihtiyacımız var. Daha bilinçli bir toplum yaratabilmek adına çocuklarımızın sağlıklı bir gelişime sahip olması çok önemli. KidoKit’in çocuk gelişimi alanındaki uzman ekibiyle ebeveynlere sunduğu destek ile çocuk gelişimi adına pozitif bir etki yaratacağına inanıyoruz. Çünkü dünyaya katılabilecek en önemli değer doğru bir insan yetiştirmek.” sözlerinde bulundu.

Güncel İçerikler