Robomotion: Bilgisayarlardaki rutin işlemleri kullanıcının yerine yapan otomasyon

Yerli girişim Robomotion, bilgisayar kullanıcılarının sürekli tekrarladığı ve hataya açık işlemlerini onların yerine yapan yazılım robotları platformudur. Çalışanların katma değeri yüksek işlere odaklanmasını sağlayarak; kurumlara hız, verimlilik ve zaman tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Mart 2018’de İstanbul’da Faik Uygur ve Osman Mollahamut tarafından kurulan Robomotion, Türk Telekom Pilot’un 7. dönem hızlandırma programına ve TİM-TEB Girişim Evi’nin 2019 yılı ikinci dönemine seçilmişti.

Görselde de görebileceğiniz gibi, siz belli adımların komutlarını sisteme giriyorsunuz. Daha sonrasında arka tarafta çalışan yazılım robotları, o adımları izleyerek aynı işlemi sizin yerinize, sizin belirlediğiniz rutin çerçevesinde yapıyor.

Sistem; Chrome, Slack, Excel gibi birçok programa entegre olabiliyor.

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) yazılımı son 5 yılda exponensiyel bir büyüme ve gelişme yakaladı. Dijitalleşme anlamında kurumlara büyük faydalar sağladığı, kısa zamanda daha önce mümkün olmayan yada çok maliyetli olabilecek otomasyonların RPA sayesinde gerçekleştirilebildiği görüldü. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de yapay zekanın bu süreçlere eklenmesi ile yazılım robotları hayatımızda daha fazla yer almaya başlayacak.

Bu noktadaki açığı gören girişim, bir çözüm geliştirerek şirketlerde çalışanların rutin işlemlerini, onların yerine yaparak zaman ve emek kazandırıyor. Dolayısıyla çalışanlar hem rutin işlerden sıkılmıyor hem de kendilerini geliştirebilecek diğer işlere yönebiliyor.

Güncel İçerikler