Akın Babayiğit’in kurucuları arasında olduğu oyun stüdyosu Tripledot, 78 milyon dolar yatırım aldı

Lior Shiff, Akın Babayiğit ve Eyal Chameides tarafından 2017 yılında kurulan Londra merkezli oyun stüdyosu Tripledot, 78 milyon dolar yatırım aldı.

Akın, geçtiğimiz ay içerisinde yine kurucuları arasında olduğu Luna Labs’i İsrail merkezli ironSource tarafından satın alınmasıyla gündemimize gelmişti.

Londra merkezli hızla büyüyen bir mobil oyun stüdyosu olan Tripledot Studios, mobil oyunlar geliştiren bir şirkettir. Londra ekosisteminde kurucular “sektörün gazileri” olarak tanımlanıyor. Aslında bu durum Akın’ın o pazarda iyi bir yer edindiğinin de kanıtı olarak görünüyor. Şirketin hızlı bir şekilde 100 milyon dolarlık ciroya ulaştığını söyleniyor. Önümüzdeki 12 ay içerisinde de cari gelirler hesaplandığında yine aynı ciroya ulaşacağı edindiğimiz bilgiler arasında.

İlk yatırımını alan Tripledot’ın kurumsal finansman turuna; Eldridge, Access Industries ve Lightspeed Venture Partners‘tan katıldı. Bu tura katılan yatırımcılar “akıllı para” olarak adlandırılan değer de üretecek. Şirketin karlılıklarına baktığımızda 78 milyon dolarlık ilk yatırımın aslında finansal olarak çok stratejik olduğu bir nebze söylenemez. Ancak tabii ki, bazı pazarlara açılma ve ekibi büyütme noktasında can suyu gibi şirketin kasasına da bir akış olacak.

Tripledot’un oyunları, yalnızca altı ay önce 6 milyon seviyelerindeyken, günümüze geldiğimizde pandeminin de etkisiyle 11 milyonluk aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Çalışan sayısını da son 12 ayda üç katına çıkararak 90’ın üzerinde personele ulaştı.

Tripledot CEO’su Shiff yaptığı açıklamada, şirketin bu yılın sonlarında yeni nesil oyunları piyasaya süreceğini söyledi. Ekip Facebook, King, Peak Games ve Product Madness gibi şirketlerden geliyor. Shiff, Product Madness’ın kurucusuydu.

Tripledot Studios’un hem Londra’da hem de Minsk, Beyaz Rusya’da ofisleri bulunmaktadır. Akın Babayiğit, baş işletme sorumlusu olarak görev yapıyor. Yaptığı açıklamada, şirketin en iyi yetenekleri bir araya getirerek “Apollo mobil oyun programını” oluşturmak istediğini de söyledi.

“Akın, Eyal ve ben çok iyi arkadaşız. Shiff, GamesBeat’e gönderdiği bir e-postada, üç yıl önce dünya çapında milyonlarca oyuncuyu memnun edecek devasa bir şirket kurmak için bir araya geldik. Kariyerlerimizde hepimiz başarı öyküleri yaşadık ve sektördeki en iyi kişileri, merkezinde veri bulunan tek bir şirket altında bir araya getirirsek, çok başarılı bir iş kurabileceğimizi hissettik. Kendimize Apollo mobil oyun programı diyoruz çünkü, tıpkı Apollo programı gibi, hepimiz en yetenekli kişileri bir araya getirmek üzereyiz ve oyunları çalıştırma şeklimizde bilimsel ve veri odaklılık söz konusu.” dedi.

Tripledot, geleneksel mobil uygulama ömrünün çok ötesinde popülerliğini koruyan Solitaire, Woodoku ve Blackjack gibi çeşitli oyun portföyüne sahiptir. Shiff, şirketin belirli bir türe odaklanmadığını söyledi.

Risk yatırımcıları Eldridge’den Todd Boehly, Access Entertainment’tan Danny Cohen ve Lightspeed’den David Gussarsky yaptığı açıklamalarda, takımdan ve ekibin popüler oyunlar ortaya koyma ve onları hızla büyütme becerisinden etkilendiklerini söylediler.

Akın’a yeni sürecinde başarılar dileriz.

Güncel İçerikler