Yapay zeka odaklı çalışmalar yapan Mistral AI, 113 milyon dolar tohum yatırım aldı

OpenAI'a karşı global bir rakip olmak için yola çıkan yapay zeka girişimi Mistral AI, düzenlenen turda 113 milyon dolar tohum yatırım aldı. Lightspeed Venture Partners tarafından yönetilen tura JCDecaux Holding, Motier Ventures, La Famiglia, Headline, Exor Ventures, Sofina, First Minute Capital ve LocalGlobe katıldı. 

OpenAI’a karşı global bir rakip olmak için yola çıkan yapay zeka girişimi Mistral AI, düzenlenen turda 113 milyon dolar tohum yatırım aldı. Lightspeed Venture Partners tarafından yönetilen tura JCDecaux Holding, Motier Ventures, La Famiglia, Headline, Exor Ventures, Sofina, First Minute Capital ve LocalGlobe katıldı.

Paris merkezli girişim, basit istemlerden yeni metin ve görüntüler oluşturabilen üretken yapay zeka modelleri için temel altyapıyı oluşturuyor. Mistral AI’ın aldığı yatırım, şimdiye kadar toplanan en büyük tohum yatırım olarak tarihe geçiyor.

Girişimin kurucuları arasında Platforms Inc.’in yapay zeka araştırma biriminde çalışan Timothée Lacroix ve Guillaume Lample ve Google’ın yapay zeka araştırma laboratuvarı DeepMind’da çalışan Arthur Mensch yer alıyor. Lample, Meta’nın en gelişmiş büyük dil modeli LLaMA’nın geliştirilmesine öncülük etti. Bu ekibi analiz ettiğimizde rekor kıran tohum turunun oldukça normal karşılanması gerekiyor.

Girişimin kurucu ortaklarından Arthur Mensch:

“Şu anda yapay zekanın bazı durumlarda yararlı olduğuna dair kanıtımız var. Fakat farklı alanlarda hala yaratıcı olmaları istenen çok fazla çalışan var ve bunu onlar için çözmemiz gerekiyor. Onlara kendi ürünlerini yaratmaları için kullanımı kolay araçlar sunmak istiyoruz.” dedi.

Mistral AI tam olarak nasıl bir yapay zeka geliştirdiğini açıklamadı ancak modellerinin ve onları eğitmek için kullandığı veri kümelerinin hepsinin açık kaynaklı olacağını söyledi. Burada ortaya çıkan fikir, halka açık verileri kullanarak yasal sorunlardan kaçınabilmekten yana oluyor. Tabi müşteriler de kendi verileriyle katkıda bulunabilecek.

Güncel İçerikler