Gençler için ödeme sistemleri geliştiren Bling, 3.5 milyon euro yatırım aldı

7 yaşından itibaren çocukların kişisel olarak ödeme yapması için çalışmalar yürüten Bling, 3.5 milyon euro yatırım aldı.

Çocukların ve gençlerin için bağımsız ödeme yapmasını sağlayan Bling, düzenlenen turda 3.5 milyon euro yatırım aldı. Peak ve La Famiglia liderliğinde düzenlenen tura Angel Invest, IBB Ventures ve Prediction Capital katıldı.

2021 yılında Leon Stephan ve Nils Feigenwinter tarafından Berlin’de kurulan girişim, genç yaştaki aile bireylerinin harçlıklarını platform üzerinden almalarını ve ödemeleri verilen kart üzerinden yapmalarını sağlıyor. Ödeme kartı için Bling, Fransız bankası Société Generale’nin yan kuruluşu olan hizmet olarak bankacılık sağlayıcısı Treezor ile çalışıyor. Ebeveynler her harcamayı kontrol edip limitler belirleyebiliyor. Pencereleri temizlemek veya çimleri biçmek gibi tamamlanan ev işleri için de çeşitli ödüllendirmeler yapılabiliyor. Bu kart için 7 yaş sınırı bulunuyor.

Uygulama, çocuk başına aylık 2.99 euro ücretin verilmesiyle beraber aktif hale geliyor. Uygulamanın kullanıma sunulmasının üzerinden altı ay geçmeden yaklaşık 10.000 ailenin aktif olarak uygulamayı kullandığı iddia ediliyor.

Bling CEO’su Nils Feigenwinter“On yıllardır aileler bir hedef grup olarak ihmal edildi. Bunu değiştiriyoruz. Ürünlerimiz aile gelişimine odaklanmıştır. Doğumdan başlayıp gençliğe kadar uzanan yeni birikim planımızla da bu stratejiyi daha ileriye taşımaya hazırlanıyoruz. İlk günden beri sürdürülebilir bir iş modeline güvendik. Genel eğilime karşı böylesine güçlü bir yatırım alabilmemizin nedenlerinden biri de bu oluyor.” dedi.

Peak’ten Madeline Lawrence: “Kullanıcı gruplarından yalnızca birkaç yaş büyük olan Nils ve Leon, çocukların, ebeveynlerin ve genel olarak aile biriminin ihtiyaçlarını benzersiz bir şekilde anlıyor. Pazardaki diğer rakiplerin durduğu piyasayı kırabilirler.” dedi.

La Famiglia’dan Judith Dada: “Bling ekibi beklentileri aştı. Yatırımla, çocukların ve gençlerin finansal okuryazarlığını güçlendirmeye olan inancımızın altını çiziyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, büyümeyi hızlandırıp sunduğu teklifleri daha da genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler