Akın Babayiğit’in de kurucularından olduğu Luna Labs, İsrail merkezli ironSource tarafından satın alındı

İsrail merkezli mobil reklamcılık şirketi ironSource, uygulama geliştiricilerin video ve oynatılabilir reklamlar oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir platform oluşturan yerli girişim Luna Labs‘i satın alıyor.

Luna Labs kurucu ortağı Akın Babayiğit “Birkaç yıl önce Luna Labs’e başladığımızda, amacımız geliştiriciler için gerçek bir acı noktasını çözmekti; reklam öğelerini sorunsuz bir şekilde oluşturmalarına, yönetmelerine ve optimize etmelerine yardımcı olmak için kolları sıvadık. Şimdiye kadar gördüğüm en yetenekli ekiplerden birini bir araya getirdiğimiz ve müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı gerçekten WOW ettirecek bir ürün oluşturduğumuz için oldukça şanslıyız. Luna’yı önceden demo olarak sunarken ortaklarımızın gözlerindeki inançsızlığı hatırlıyorum (“whoa… bunu tam olarak nasıl yapıyor???”).

Bugün Luna Labs’in, ironSource tarafından satın aldığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Hiç şüphem yok ki IronSource ile birlikte Luna takımı yeni zirveleri fethetmeye devam edecek ve birlikten kuvvet doğacak. IronSource ekibinin ve son birkaç yıldır neler yapabildiklerinin büyük bir hayranlıkla izliyor ve takip ediyorum. Şimdiden Luna Labs ve ironSource’un geleceğinin neler getireceğini görmek için oldukça heyecanlıyım.” dedi.

Akın Babayiğit

IronSource‘un kurucu ortağı ve gelirlerden sorumlu müdürü Ömer Kaplan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İronSource’taki vizyonumuz, uygulama geliştiricileri için en kapsamlı büyüme platformunu oluşturmak ve biz onların işlerini geliştirmeleri için altyapı sağlarken, içerik oluşturmaya ve harika bir kullanıcı deneyimi sunmalarına olanak sağlamak istiyoruz. Geliştiriciler bunun önemli bir parçasıdır. Bu alandaki rekabet arttıkça daha da önemli hale gelmeye başladı. Ancak geniş ölçekte reklam öğesi geliştirme ve test etme inanılmaz derecede zor ve maliyetlidir. Luna Labs, uygulama geliştiricilerine yüksek kaliteli uçtan uca reklam oluşturma yönetimi getirerek bunu çözüyor ve biz de bu satın alma ile bu özelliği ironSource platformuna ekleyebilmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Satın almanın mali şartları açıklanmadı. IronSource, şu an merkezi İngiltere’de bulunan Luna Labs ekibinin, bu satın almanın tamamlanmasıyla da mevcut olarak “ironSource çatısı altında” kalmaya devam edeceğini ve teknolojisini geliştirmeye devam edeceğini söylüyor.

Akın Babayiğit, 2018 yılı içerisinde Recontact girişimine yatırım yapmıştı.

Güncel İçerikler