Unity ve ironSource, 4.4 milyar dolar ile birleştiğini açıkladı

İçerik üreticilerinin oyun geliştirmesine yardımcı olan Unity, oyunlar üzerinden para kazanmayı sağlayan ironSource ile birleştiğini açıkladı.

Oyun geliştirme platformu Unity, uygulamadan para kazanma ve dağıtım için teknolojiler geliştirmeye odaklanan ironSource ile birleştiğini duyurdu. Birleşmenin maliyetinin 4.4 milyar dolar olduğu açıklandı.

Bu anlaşmanın asıl amacının platform aracılığıyla oyun geliştiren kişilerin bu oyunlardan para kazanmasını amaçlıyor. Oyun geliştiricileri, daha iyi bir oyun deneyimi sunabilmeleri için yaratma ve büyüme arasındaki boşlukları kapatan daha fazla araca erişebilecekler. Oyunlarından para kazanmayı seçerlerse, gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için artık Unity’nin sınıfının en iyisi arabuluculuk platformu LevelPlay’i de kullanabiliyorlar.

Unity’nin geliştiricileri başarılı işletmeler haline getirirken, gerçek zamanlı oyunlar ve 3D deneyimleri geliştirip oyunun yaşam döngüsü boyunca desteklemesine olanak tanıyor. Şirketin araç ve hizmetlerinin derinliği ve genişliği sektörde benzersiz oluyor. Birleşme sonucunda şirketin kârlı olması ve pozitif serbest nakit akışı yaratması bekleniyor.

Unity CEO’su John Riccitiello, “ironSource’u Unity ailesine katmaktan ve daha fazla içerik oluşturucunun bulunduğu bir dünya için lider platform olma hedefimize bir adım daha yaklaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte, geliştiricilerin, geliştirme döngüsünün neresinde olurlarsa olsunlar, hedeflerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri ve gerçekleştirmeleri için eksiksiz bir ekosistem sunuyoruz.” dedi.

ironSource CEO’su Tomer Bar-Zeev, “Sektörü değiştiren bu birleşmenin arkasındaki itici güç, tüm geliştirme yolculuğu boyunca geliştiriciler için daha fazla değer yaratmak oluyor. Ürün portföylerimizi daha derin bir şekilde bütünleştirmeye ve harika oyunlar yaratmak ile onları başarılı işlere dönüştürmek arasındaki geri bildirim döngüsünü güçlendirmeye başladığımız için önümüzde duran yol için çok heyecanlıyız. Bunu yaparak daha fazla içerik üreticisini her zamankinden daha başarılı olduğu bir dünya oluşturabileceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler