Yerli girişim Banamama, İngiltere merkezli Tash Brothers tarafından satın alındı

Emre Özdemir ve Ege Ilgaz Şencan tarafından 2016 yılında kurulan, kedi ve köpekler için aylık abonelik temelli mama hizmeti sunan yerli girişim Banamama, İngiltere merkezli Tash Brothers tarafından 5 milyon TL‘ye satın alındı.

Workup’ın ilk dönem girişimlerinden olan Banamama, Seedstars Istanbul 2017’de sahne alan 10 girişim arasında yer almıştı. Yine aynı yıl içerisinde barınaklardaki köpek dostlarımız için Askıdamama hizmetini duyurdu.

Banamama, Nisan 2017’de 1.5 milyon TL değerleme ile Eylül 2019’da da 3.5 milyon dolar değerleme ile yatırım almıştı. İlk yatırımcılarıyla yolları ayırdıktan sonra ekonomik sıkıntılarla beraber zor günler geçirdikten sonra ayakta kalmayı başardı ve bir satış sürecine imza attılar.

Kurucular, banamama’nın başında olmaya ve yönetmeye devam edecek. Web sitesi bakım aşamasında olan banamama, yakında yeniden kullanıcıların hizmetine açılacak.

Banamama bu satın almayla birlikte artık pivot ederek, pazar yeri modeline dönüşüyor. Bugüne kadar kendisi ithal ederek mamaları abonelerine ulaştırıyordu. Artık bu operasyonel süreci kalıcı olarak askıya alarak, tedarikçi ile aboneyi doğrudan buluşturacak.

Banamama ile ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler