Yerli girişim Robomotion, ilk turda 5 milyon TL değerleme ile 500 bin TL yatırım aldı

Sizlere geçtiğimiz hafta paylaştığımız, bilgisayar kullanıcılarının sürekli tekrarladığı ve hataya açık işlemlerini onların yerine yapan yazılım robotları platformu Robomotion, ilk yatırım turunda Koray Bahar, Ahmet Bilgen ve Arman Eker‘den 5 milyon TL değerleme ile 500 bin TL yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

Mart 2018’de Faik Uygur ve Osman Mollahamut tarafından İstanbul‘da kurulan Robomotion, aldığı bu yatırımı, toplamda 2 kurucu ve 2 geliştirici olmak üzere 4 kişi oldukları ekibini büyütmek ve teknolojisini geliştirmek için kullanacakmış.

Ayrıca girişimin CEO’su Faik Uygur: “Doküman, video ve sosyal medya tarafında eksik içeriklerimizin geliştirilmesi, RPA geliştirici topluluğu oluşturma ve satış ekibimizi kurmak için kullanacağız.” dedi.

Robomotion kurucuları: Osman Mollahamut ve Faik Uygur

Yatırımla ilgili egirişim’e açıklama yapan Figopara kurucu ortağı Koray Bahar, “Ekiple tanıştığımız ilk günden beri yakından takip ediyorıum. Çok yetenekli bir ekip. RPA pazarı Türkiye ve dünyada çok hızlı büyüyor. Robomotion’ın hedeflediği segment ve teknolojisi ile fark yarattığını düşünüyorum. Bu nedenle yatırım yapmaya karar verdim.” dedi.

Ahmet Bilgen ise “Yazılım sürecinin önemli aşamalarından biri farklı sistemlerin doğal iş akışı sürecinde bütünleşik çalışabilmesidir. diğer bir aşaması ise yazılım yaşam döngüsünde sürecin ciddi bir test sürecine tabi tutulmasıdır. İşte Robomotion bu ve benzeri süreçleri bulut tabanlı ve çok yalın gerçekleştirebilen dünyadaki nadir platformlardan biridir. Büyük başarılara imza atacağından çok eminim. Bu yatırım turunun şirketi hedeflerine yaklaştırması için turbo etkisi yapmasını diliyorum.” dedi.

Diğer yatırımcı Arman Eker ise; “Teknoloji geliştikçe manuel süreçler gittikçe farklı teknolojik çözümlerle yer değişiyor. Birçok farklı işi yavaş yavaş insan gücü gerektirmeden otomatikleştirebiliyoruz ve bu ivme hızlanmaya devam edecek. Korona ile beraber de dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Robomotion bu alanda gelişmiş çözümü ile ciddi bir değer yaratabileceğine inanıyorum. Ekip çok yetkin ve bu alanda ciddi Bilgi sahibi. Hem Türkiye’de hem de yurtdışına kendi çözümlerini yayabileceklerini inanıyorum.” dedi.

Bu haber egirişim tarafından üretilmiştir. Kaynak göstermeden kullanılamaz.

Güncel İçerikler