Figopara: Vadesi gelmemiş ödemeler için şirketlere bankalar ile finansman sağlayan platform

Figopara, vadesi gelmemiş ödemeleriniz için size banka tarafından finansman sağlanmasına yardımcı olan fintech bir girişimdir. [Özel Haber]

Yerli fintech girişim Figopara, firmaların ihtiyacı olan işletme sermayesini genişletmek amacıyla kurulmuş bir tedarikçi finansmanı platformudur.

Koray Gültekin Bahar, Ahmet Bilgen, Endeavor, IFC ve Revo Capital ortaklığında İstanbul’da B2B odaklı kurulan girişim, Mart 2016’da projesinin yazılmasına başlandı ve Kasım 2016’da Figopara adını aldı. Şu anda yeni açılan Kolektif House Ataşehir lokasyonunda 12 çalışanıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Figopara, vadesi gelmemiş ödemeleriniz için size banka tarafından finansman sağlanmasına yardımcı oluyor. Bu ödeme size yine banka tarafından yapılıyor. Figopara bu noktada aracı bir rol üstlenerek işin dijitalleştirilmesini sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse; Müşteri tarafından onaylanmış fatura olmak koşuluyla, 60 günde alacağın 50.000 TL, size 48.000 TL olarak banka tarafından ödenecek. Eğer onaylarsan, bu tutar senin hesabına yatırılacak. Artık fatura da banka kontrolüne geçecek. Kullanıcı tarafından onay verildiğinde işlemler kısa sürede gerçekleşiyor. Siz de 2000 TL fark ödeyerek faturayı hemen tahsil etmiş oluyorsunuz. Not: Rakamlar örnektir.

Bu noktada bankalar ve kurumlar ile entegreli olarak çalıştığından, size gelecek olan ödemenin kesin olarak ödemeyi alacağınız kurum tarafından doğrulanmış olması gerekiyor. Yüklediğiniz her faturanın ödemesini alacağınız anlamına gelmiyor. Fatura güvenirliliği bu açıdan oldukça önemli bir durum.

Sistemin tüm adımları tamamen online olarak işliyor:

  1. Üyelik oluştur,
  2. Faturanı yükle,
  3. Faturan alıcı tarafından doğrulansın,
  4. Teklif Al ve Ödeme Adımı

Aldığımız bilgiler doğrultusunda Figopara, 550 milyon TL’lik işlem hacmine, 60.000’in üzerinde işleme ve 1000’in üzerinde kayıtlı tedarikçiye ulaştı. Ekip olarak pazarda büyüme hızlarını artıracak yeni geliştirmeleri de tamamlamak üzere olduğunun bilgisini aldık. Tedarik zinciri çok büyük olan 5 büyük firma ile çalışıyorlamış.

Koray Gültekin Bahar: “Birçok finans kurumuyla entegre olmak ve şirketlerin varlıkları üzerinden skorlama yapmak, bizi rakiplerimizden ayıran en temel 2 özellik.” dedi.

Yakında Figopara’yla ilgili yeni haberler vereceğiz. Ayrıca yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler