12 kişinin tek bir alanda yaşamasını sağlayan Colonies, 34 milyon dolar yatırım aldı

8’den 12’ye kadar kişinin kendi yatak odalarına ve banyolarına sahip olduğu ancak oturma odalarını ve mutfaklarını ortak bir şekilde paylaştığı Fransa merkezli ortak yaşam alanı girişimi Colonies, yeni turda 34 milyon dolar yatırım aldı.

Idinvest Partners, Global Founders Capital ve La Financière Saint James‘in katıldığı yatırım turunda şirket hedeflediği fona ulaşırken Fransa’nın önde gelen emlak şirketlerinden LBO France, Colonies tarafından yönetilecek gayrimenkul projelerine 168 milyon dolar harcayacağını taahhüt etti.

Colonies ortak yaşam alanlarını tamamen kendisi yönetiyor

Girişimcilik ekosisteminde fazlasıyla popüler olan paylaşımlı ofislerin bir benzeri olan paylaşımlı yaşam alanı girişimi Colonies, kendi gayrimenkulleri yerine iş ortaklığı yaptığı emlak şirketlerinin gayrimenkullerini kullanıyor. Ancak tüm gayrimenkuller Colonies tarafından yönetiliyor.

Genellikle gençleri hedefleyen girişimde tüm üyelerin sadece kendi odaları ve banyoları kendi sorumluluğundayken oturma odaları, spa, spor salonu, mutfak ve diğer yaşam alanları Colonies tarafından yönetiliyor. Alanların temizlenmesi ve yenilenmesi tamamen Colonies’in sorumluluğuna kalıyor.

Şu anda Colonies, Paris‘te dört ve Berlin‘de iki bina ile Fransa ve Almanya’da hizmet veriyor. Şirket, yakın zamanda Paris, Lille, Bordeaux, Marsilya, Toulouse ve Almanya’da yeni binalar açmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler