Virtual Incision Company cerrahi robotu için 20 milyon dolar yatırım aldı

Derin makine öğrenimi, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi teknolojilerin gelişmesiyle robotik sektörü son birkaç yıldır girişim ekosisteminde en çok faaliyet gösterilen alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Günlük insan hayatını kolaylaştıran robotların ve yapay asistanların yanı sıra endüstriyel dönüşümle birlikte belli dikeylerde faaliyet gösteren robotlar ise bu alanda çok daha kritik bir rol oynuyor.

Bu alanın en önemli sembollerinden biri olan tıp sektöründeki Virtual Incision Company (VIC), abdonimal cerrahi robotu için 20 milyon dolar yatırım aldı. Abdonimal cerrahi robotu, insan gücüne ihtiyaç duymadan karın bölgesindeki cerrahi operasyonlarda önemli rol oynuyor ve cerrahlar için büyük kolaylık sağlıyor. PrairieGold Venture Partners ve Genesis Innovation tarafından yapılan yatırım süreci Bluestem Capital tarafından yönetildi. VIC, bu yatırımla birlikte toplam finansmanını ise 51 milyon dolara yükseltti.

Virtual Incision Company uygun fiyatlı, taşınabilir ve işlevsel robotlar üretmeyi hedefliyor

Daha önce MIRA isimli yine cerrahi alanında faaliyet gösteren bir robot üreten Virtual Incision Company, ürettiği tüm robotların uygun fiyatlı ve taşınabilir olmasına dikkat ediyor. Sadece iki kiloluk MIRA ile hem hastalar hem de doktorlar için büyük bir kolaylık sağlayan VIC, robotlarının maddi olarak ulaşılabilir olmasını ve fiyatına göre işlevsel olmasını hedefliyor. Böylelikle şirketin dünya genelinde büyüme potansiyeli artıyor ve adetsel satıştan kârlılık hedefleyen bir modeli robotik sektöründe de uyguluyor.

Güncel İçerikler