2018 yılında Amerika’nın popüler şirketlerine 100 milyar dolar yatırım yapıldı

Günümüzde pek çok yeni açılan ve değeri 100 milyon doları bile geçmeyen girişim şirketi var bunun yanı sıra 1 milyar dolarlık dev girişim şirketleri de hızla ilerlemeye devam ediyor. 2018 yılının bitmesine 2,5 ay kadar bir zaman kaldı ve şimdiye kadar yapılan yatırımlara baktığımızda toplam yatırımların geçen seneden 82 milyar dolar daha fazla olduğunu görüyoruz.

Peki bu yükselişin nedeni nedir?

Pek çok şirket bu yıl geçen seneden daha az kazanç sağladı özellikle çok büyük veya popüler olmayan şirketlerin %25 gibi kayıplar yaşadıklarını söylemek mümkün 2017 yılına göre daha az kazanç sağlayan şirketler tabiki daha çok yatırım almaya çalıştı.

Amerika ekomisi ile ilgili yapılan araştırmalar 2018 yılında yeni açılmış girişim şirketlerinin geçen yıla göre çok daha fazla yatırım aldığını gösteriyor. Aynı şekilde Lightspeed Venture Partners, Index Ventures gibi şirketler bu yıl yatırım miktarlarını arttırdı bu da batı yakasındaki şirketlerin 3. çeyrek dönemde yüzde 54,7 oranında yatırım aldığını New England, Orta Atlantik ve Great Lakes gibi bölgelerde de yine azımsanamayacak ölçülerde yatırım olduğunu söylemek mümkün

Bu yıl yapılan araştırmalar Amerika ekomisinde özellikle eczacılık ve biyoteknoloji gibi alanlarda yatırımcıların 14 milyar dolara kadar ulaştığını gösteriyor. Kurumsal şirketlerin yatırım aktivitelerinin artması da bu oralanların değişmesine neden oldu. Yani 2013 yılında 15 milyar dolar yatırım alan şirketler bu yıl tam iki katı fazla yatırım aldı.

Ancak bu yıl şirket satışlarının da bir o kadar arttığını unutmama gerekiyor.

Güncel İçerikler