Microsoft, ABD ordusuna 120 bin AR başlığı sağlamak için 22 milyar dolarlık anlaşma yaptı

Son dönemde arttırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri alanında attığı adımlarla dikkat çeken teknoloji devi Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri ordusuyla önemli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu.

2018 yılında Microsoft, ABD ordusuyla benzer bir anlaşma imzalamış ve bu anlaşma arttırılmış gerçeklik alanında yapılacak geliştirmelere odaklanmıştı. Şimdi ise 22 milyar dolara ulaşan anlaşma, Microsoft tarafından ABD ordusuna 120 bine yakın arttırılmış gerçeklik başlığı verilmesini sağlıyor.

Microsoft’un arttırılmış gerçeklik tarafında çalışmalar gerçekleştirdiği HoloLens‘in teknolojisine dayanan AR başlıklar, askerlere daha hızlı karar vermeleri ve daha fazla bilgiye ulaşmaları konusunda destek veriyor. Microsoft tarafından orduya sağlanacak AR başlıkları, HoloLens 2 AR başlığının askeri standartlara göre geliştirilmiş versiyonu olarak dikkat çekiyor.

Microsoft tarafından üretilen HoloLens birçok farklı kullanım alanına sahip. Örneğin cerrahi alanda ameliyatların daha kusursuz yapılabilmesi, teknik çalışanların eğitilmesi gibi konularda da HoloLens aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Aynı zamanda karma gerçeklik teknolojisi sayesinde bu başlık dijital ortamda tasarlanan nesnelerin gerçek hayatta nasıl görüneceğini analiz etmek için de kullanılabiliyor.

Güncel İçerikler