Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Snapchat ikinci çeyrekte 3 milyon kullanıcı kaybetti

Tüm sosyal ağlara ardı ardına eklenen, aslı Snapchat’e ait olan hikaye özelliği şirketin büyümesinin önüne geçti ve kullanıcı sayısının düşmesine neden oldu.  Bugün kapanan ikinci çeyrek ile beraber uygulamanın aktif kullanıcı sayısı %1,5 (3 milyon kişiye denk geliyor) kadar bir düşüşle 188 milyona geriledi. Şirketin net zararı ise yıllık bazda %20 azaldı, bu da 353 milyon dolarlık zarar demek. Önümüzdeki çeyrekte zararı azaltmak için ise CEO Evan Spiegel çareyi bir ortaklıkta buldu. Snapchat, şirketin % 2.3 hissesi karşılığında Suudi Prens Al-Waleed Talal’den 250 milyon dolarlık yatırım aldı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Snapchat’in 2011 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana kullanıcı sayısının ilk defa azalması, piyasa değerini %11 kadar düşürdü. Şirketin hisse fiyatı ise 13,12 dolar dolaylarında işlem gördü. Fakat kayıplar kazançların önüne geçemedi. İkinci çeyrekte, Snapchat’ın geliri yıllık % 44 artarak 262 milyon dolar oldu. Wall Street borsası ise şirketin ikinci çeyrekte 250 milyon dolar gelir elde edeceğini öngörmüştü.

Şirket CEO’su Evan Spiegel ise kullanıcı sayısındaki düşüşün nedeninin uygulamanın yeni tasarımı olduğunu belirtti. Tasarımın yenilenmesi genç kullanıcıları platformdan uzaklaştırsa da 35 yaş üstü kullanıcıların toplamı bu değişimden sonra %8 arttı.

İkinci çeyrekte Snapchat, seçimler ilgili sahte haber ve reklam yayınlamadı, bu hareketi ise diğer sosyal ağlara uygulanan adli incelemelerden muaf olmayı beraberinde getirdi. Ancak, şirketin kendi kaynak kodlarını sızdıran bir güvenlik sorunu bulunmakta. Söz konusu sızıntının sebebinin ise geçen ay yayınlanan yeni güncelleme olduğu düşünülüyor. Bu güncelleme ile beraber kodlar GitHub üzerinden erişime açık hale geldi. Şirket ise GitHub üzerindeki kodun kaldırılması için gerekli başvuruyu hemen yaptı.

Uygulamanın bu dalgalı kar-zarar karnesi, getirilen güncellemeler ile azalan kullanıcı sayısı ve ortaya çıkan diğer teknik sorunlar büyüme sorunları olan tek sosyal ağın Facebook olmadığını kanıtlar nitelikte.

Güncel İçerikler